Gündem MSÜ geç başvuruları ne zaman alınacak? MSÜ geç başvurusu nasıl yapılır?

MSÜ geç başvuruları ne zaman alınacak? MSÜ geç başvurusu nasıl yapılır?

01.03.2019 - 15:03 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) geç başvurularının ne zaman alınacağı belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavı için geç başvuruların alınacağı tarih ile ilgili adaylara bilgi verildi. Peki MSÜ geç başvuruları ne zaman başlayacak, geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

MSÜ geç başvuruları ne zaman alınacak MSÜ geç başvurusu nasıl yapılır

MSÜ geç başvurularının alınacağı tarih ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı geç başvuruları 7 Mart'da alınacak. MSÜ geç başvuru ücreti başvurunun yapılacağı gün içerisinde gerçekleştirilecek. Adaylar MSÜ geç başvuru ücreti olarak 144 Lira ücret ödeyecek. Peki MSÜ başvuruları nasıl yapılır?

Haberin Devamı

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Sınava başvurular, 16 Ocak-27 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Sınav, 7 Nisan 2019 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

MSÜ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava katılmak isteyen adaylar, 2019-MSÜ Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

Yazarlar