Gündem Muğla, Antalya ve Mersin’e sağanak uyarısı! Prof. Şen: Cuma gününe dikkat

Muğla, Antalya ve Mersin’e sağanak uyarısı! Prof. Şen: Cuma gününe dikkat

11.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla’nın Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’yi uyarırken, bugün sabah ilk saatlerden itibaren de Antalya çevreleri ile Mersin’in batı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngördüğünü açıkladı. 

Muğla, Antalya ve Mersin’e sağanak uyarısı Prof. Şen: Cuma gününe dikkat

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Milliyet’e yaptığı açıklamada, bu hafta yağış olmayacağını ve cuma gününden sonra sıcaklıklarda sert düşüş olacağını söyledi. Prof. Dr. Şen, şunları kaydetti: “Zonguldak civarında önemli yağışlar olabilir diye uyarmıştık. Heyelan meydana geldi. Önümüzdeki cuma gününe kadar Marmara’da yağmur yok. Ege ve İç Anadolu’da da yok. Yağmursuz bir haftaya giriyoruz. Lodos etkisini kuvvetlendirecek. Düzensiz bir hava devam ediyor. Cuma gününe kadar sıcaklık 12-13 derece, cuma günü de 18 dereceye kadar çıkacak İstanbul’da. Lodos da gelecek ama kuzeye dönüyor rüzgâr ve sıcaklıklar süratli şekilde düşecek. Sıcaklık Türkiye genelinde 8-9 derecek düşecek. Cumartesi ve pazardan itibaren Türkiye’ye kar gelecek. İç Anadolu, İç Ege, Marmara güneyi ve doğusunda, Doğu Anadolu’da kuvvetli kar yağışı görülecek. İstanbul’a bu ay kar görünmüyor. Yeni yılda yağar.”

Haberin Devamı

Muğla, Antalya ve Mersin’e sağanak uyarısı Prof. Şen: Cuma gününe dikkat

ABD’de fırtına: 6 ölü

ABD’nin Tennessee Eyaleti’nde meydana gelen şiddetli fırtında 6 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Özellikle Nashville kentine bağlı, 25 kişinin yaralandığı Montgomery County bölgesi fırtınadan büyük zarar gördü. Tennesseee genelinde birçok ev ile iş yeri hasar gördü. PowerOutage sitesine göre, fırtına sebebiyle 80 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.