Gündem Muğla'da korkutan yangın! Kontrol altına alındı

Muğla'da korkutan yangın! Kontrol altına alındı

31.07.2023 - 20:15 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin yoğun ve anında müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Yangın bugün saat 18.00 sıralarında Kızıldağ mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi başladı. Havadan ve karadan yapılan başarılı ve hızlı müdahale ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 10 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Muğlada korkutan yangın Kontrol altına alındı

YANGINDA SABOTAJ ŞÜPHESİ

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, havadan ve karadan müdahale sonucu yaklaşık 30 dakikada kontrol altına alınan orman yangınında 10 dönüm alan zarar gördü. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekiplerinin sabotaj ihtimali üzerine şüphelendiği öğrenildi.

BODRUM

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, makilikte yangın çıktı. Yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahale etti.

Bitez Mahallesi, Ali Kelle Ormanı yakınlarındaki makilikte saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edildi.

Haberin Devamı

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bodrum Ali Kelle Ormanı'nda yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan makilik yangınına 3 helikopter, 2 uçak, çok sayıda itfaiye ve arazöz ile müdahale edildi. Orman içerisinde yaklaşık 10 kaplumbağa vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Vatandaşlar kabuklarında yaralar oluşan kaplumbağaların üzerine su döktükten sonra güvenli bir alana bıraktı. Bazı vatandaşlar su hortumlarıyla, bazı vatandaşlar ise yangına damacanalar ile müdahale etti. Ekiplerin, yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı.

Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 hektar alan zarar gördü. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.