Gündem Mülki yapılanma için operasyon

Mülki yapılanma için operasyon

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

- İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan Muş’un Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Mülki yapılanma için operasyon

- Van’ın Saray İlçesi Kaymakamı İbrahim Bayır, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Makamında ve evinde arama yapılan ve sorgusu süren Bayır’ın İçişleri Bakanlığı tarafından da açığa alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

- Kilis’te darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Muhammet Kaya gözaltına alındı. Kaya’nın ikameti ve ve aracında yapılan aramalarda ele geçirilen digital verilere incelenmek üzere el konuldu.

- Kocaeli merkezli 17 ilde FETÖ/PDY’nin TSK’daki yapılanmasına yönelik 43’ü muvazzaf, 71 askeri personel hakkında gözaltı karar verildi.

- Balıkesir merkezli 13 il ile KKTC’de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında, Sahil Güvenlik, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli, biri açığa alınmış 22 rütbeli asker için gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin, ankesörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları tespit edildi.

- FETÖ’nün “doktor yapılanması”na yönelik Ağrı merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

58 kişi gözaltında

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin TSK’daki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 43’ü muvazzaf 71 askeri personelden 58’i gözaltına alındı.