Gündem Mustafa Koç'un cenazesinde müftü o detayı anlattı...

Mustafa Koç'un cenazesinde müftü o detayı anlattı...

24.01.2016 - 12:59 | Son Güncellenme:

Mustafa Koç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Mustafa Koç’un cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran, Koç Ailesi'nin, Marmara İlahiyat Fakültesi'ne özel ilgi gösterdiğini, Vehbi Koç'un vefatından itibaren, ailenin Ramazanlarda iftar verdiğini, Mustafa Koç'un da defalarca buraya geldiğini söyledi.

Mustafa Koçun cenazesinde müftü o detayı anlattı...

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ne getirildi. Tatbikat Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim ve vatandaşlar Koç Ailesi'ni yalnız bırakmadı.
Mustafa Koç’un cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, ailenin Marmara İlahiyat Fakültesi'ne büyük önem verdiğini belirtti şu konuşmayı yaptı:

Haberin Devamı

"Doğum ne kadar gerçekse ölüm de o kadar gerçek. Rabbim kıldığımız cenaze namazını makbul eylesin. Biz bir şehadet almadan uğurlamayız. Bir hellalik alırız. Merhuma her türlü hak ve hukukunuzu helal ettiniz mi...

Rabbim helalliğinizi kabul eylesin. Kendisinin bir mümin, bir Müslüman olduğuna şehadet eder misiniz. Rabbim şahitliğinizi kabul eylesin.

RAMAZAN AYLARINDA İFTAR VERİRLERDİ

Çok muhterem cemaati Müslimin, Koç Ailesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne özel bir ilgi gösterirdi. Ramazan aylarında merhum Vehbi Koç'un vefatından itibaren ailesi iftar verirlerdi.

Ailenin büyükleri de bu iftarda bulunmaya gayret ederlerdi.

Mustafa Koç, defalarca buraya gelmişti. Bugün son yolculuğuna buradan uğurluyoruz. Rabbim rahmet eylesin"

Haberin Devamı

Öğle namazı vaktinde düzenlenen törene, Koç ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, sanatçı Demet Akbağ, iş adamları, askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.
DEDESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ
Mustafa Koç'u son yolculuğuna uğurlayan binlerce insanın katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına hareket edildi. Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.
Koç, dualarla toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.
Avrupa yakasında zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un defin törenine yoğun katılım oldu. Aile kabristanının çevresinde erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, kabristanın önünde uzun kuyruk oluşturdu.