Gündem Müşterilerine katalog gönderip 'VIP hizmet' veren fuhuş çetesi çökertildi

Müşterilerine katalog gönderip 'VIP hizmet' veren fuhuş çetesi çökertildi

13.05.2018 - 10:46 | Son Güncellenme:

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarla fuhuş çetesine darbe vurdu. Operasyonda çete üyesi 6 kişi gözaltına alınırken, zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edilen 12 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı. Çete üyelerinin fuhuş mağduru kadınların içinde yer aldığı kataloglar bastırdığı, müşterilerine e-posta yoluyla katalog yolladığı ve gelen taleplerin VİP araçlarla karşılandığı tespit edildi.

Müşterilerine katalog gönderip VIP hizmet veren fuhuş çetesi çökertildi

İstanbul'da Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Kırgızistan’dan yüksek kazançlı iş vaadiyle yasal yollarla getirdikleri kadınları Siliviri’de bir pansiyona kapatıp pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptıran 6 kişilik bir fuhuş çetesi jandarma tarafından çökertildi. Kapatıldıkları odalarda aç susuz bırakılarak fuhuşa mecbur bırakılan 12 kadını çetenin elinden kurtaran jandarma ekipleri, kadınları aynı zamanda konsomatris olarak kullanan çetenin, kadınlarla ilgili hazırladığı kataloğu elektronik posta yöntemiyle gönderdiği müşterilerine VIP araçlarla servis yaptığı da tespit edildi.

Haberin Devamı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri Gümüşyaka mahallesinde bulunan pansiyon ve alkollü eğlence mekânlarında yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırıldığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı yönünde gelen ihbar üzerine mekânları takibe aldı. Mekânların işletmecilerini mercek altına alan jandarma ekipleri şüphelilerin eğlence mekânlarında çalıştırabilmek maksadıyla kadın temini için Ukrayna, Rusya, Belarus ve diğer bağlantılı oldukları ülkelerdeki şahıslara yüklü miktarlarda para gönderdiklerini tespit etti.

Tespitlerin ardından mahkemeden alınan arama kararıyla jandarma ekipleri dedektör köpeklerin katılımıyla, tespit edilen bir pansiyon ile bir alkollü eğlence mekânına eş zamanlı operasyon düzenledi.Düzenlenen operasyonda, adeta açık cezaevine çevrilen pansiyonda, pasaportlarına el konularak tutuldukları ve zorla fuhuş yaptırıldıkları tespit edilen 1’i Kazakistan, 1’i Kırgızistan, 7’si Rusya ve 3’ü Ukrayna uyruklu 12 kadın çetenin elinden kurtarıldı.

Haberin Devamı

Yapılan soruşturmada çetenin, yurt dışındaki bağlantılarınca 20-25 yaşlarındaki kadınları yüksek gelirli iş vadiyle kandırıp yasal yollardan Türkiye’ye gönderdikleri ve çete üyeleri tarafından havaalanından özel araçlarla karşılanan kadınların birkaç gün burada konaklayacaksınız diyerek getirildikleri otellerde pasaportlarına el konularak tutuldukları, ardından hotel odalarında, mankenlik ajanslarına katalog hazırlıyoruz diyerek fotoğraflarının çekilip katalog bastırılarak elektronik posta yoluyla müşterilere fotoğraflarının gönderildiği tespit edildi.

Hazırlanan katalogların yollandığı müşterilerden gelen talepler doğrultusunda, kadınları VİP araçlarla adreslere gönderdikleri veya müşterileri aynı araçlar tarafından adreslerden alarak kadınların kaldığı pansiyon ve hotellere getirdikleri belirlenen çetenin, fuhşa direnen kadınları kapattığı odalarda fuhşa evet diyene kadar aç susuz bıraktığı da tespit edildi.

Operasyonda, bir gece kulübüyle bir pansiyonunda arasında bulunduğu değişik adreslerde fuhuş yaptırdığı belirlenen 6 kişilik fuhuş çtesine, zorla fuhşa teşvik ve aracılık ile cinsel istismar suçlarından adli işlem başlatılırken, işletmelerinde kapatma cezası uygulandı..

Haberin Devamı

Müşterilerine katalog gönderip VIP hizmet veren fuhuş çetesi çökertildi