Gündem Müteahhit, 9 katlı binanın asansörlerine haciz koydurunca

Müteahhit, 9 katlı binanın asansörlerine haciz koydurunca

29.08.2008 - 11:04 | Son Güncellenme:

.

Müteahhit, 9 katlı binanın asansörlerine haciz koydurunca

BURSA'da Gökkent Kooperatifi'nin 2 bloktan oluşan 9'ar katlı binalarının asansörlerine, alacağını tahsil edemeyen Müteahhit Mülazim Ekşi tarafından haciz konuldu. Ekşi, faiziyle birlikte 113 bin YTL olan alacağının teslim edilmesi halinde hacizi kaldıracağını söylerken, binada oturanlar ise, "Perişan olduk. Asansör olmadığı için zorunlu olmadıktan sonra dışarı çıkamıyoruz" dediler.

Bursa'da "Bizimde evimiz olsun" diyen 72 memur 1998 yılında bir araya gelerek Merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi Eflak Caddesi üzerinde satın aldıkları araziye, 72 daireden oluşan 9'ar katlı 2 bloktan oluşan daireler yaptırmaya karar verdiler. Kurdukları kooperatife Gökkent adını veren memurlar, binanın yapımını ise Müheahhit Mülazim Ekşi'ye verdiler. Kooperatif üyeleri kabası biten ve fayansları döşenmeye başlanan blokların kendilerine teslim edilmesini istediler. Bayındırlık Bakanlğı'nın 2001 yılı birim fiyatlarına göre Mülazim Ekşi'nin alacağı para 425 bin 618 YTL olarak hesaplandı. Kooperatif üyeleriyle sözleşmeli olarak anlaştığını öne süren Müteahhit Mülazim Ekşi, "Benim yaptığım harcama birim fiyatları göre 425 bin 618 YTL değil. Harcadığım para 265 bin YTL. Bu parayı bana verin anlaşalım" dedi. Paranın 235 bin YTL'sini alan, kalanı için senet düzenleten Mülazim Ekşi, ödemelerin zamanında yapılmaması sonucu 2003 yılında 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "Alacak Davası" açtı. Mahkeme yaklaşık 5 yıl süren yargılama sonunda bina sahiplerini Müteahhit Mülazim Ekşi'ye, faiziyle birlikte 113 bin YTL ödemeye mahkum edildi. Bina başına düşen yaklaşık 1570.00 YTL'nin ödenmemesi sonucu Ekşi bu kez Avukatı Murat Davarcı aracılığı ile 13. İcra Daire tarafından blokların asansörlerine haciz koydurdu, binaların elektronik kontrol panolarını söktürdü.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan haciz olayından sonra binaların üst katlarında oturanlar, inip çıkmakta zorluk çektiği için zorunlu olmadıktan sonra dışarı çıkmıyorlar. Binalarda oturan 42'si kiracı olan bina sahipleri, müteahhitin kendilerine ödemede dahada kolaylık sağlamasını istiyorlar.

Bina sahiplerine bu zamana kadar çok tölerans tandığını, artık bardağı taşırdığını söyleyen Mülazim Ekşi, "Kusura bakmasınlar paramı istiyorum." dedi.