Gündem Muzdan sonra badem, salatalık elma vs.

Muzdan sonra badem, salatalık elma vs.

11.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ünlü İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın ABD’deki Art Basel Miami’de sergilenen ve duvara bantlanmış gerçek bir muzdan oluşan ‘Komedyen’ adlı sansasyonel yapıtının iki versiyonu 120 bin dolara satıldı.

Muzdan sonra badem, salatalık  elma vs.

Ardından performans sanatçısı David Datuna, muzu duvardan kopartarak yedi. Datuna bu performansına da ‘Aç Sanatçı’ adını koydu. Dünyanın gündemine taşınan bu etkinlik, yeni bir akım yarattı.

Muzdan sonra badem, salatalık  elma vs.



Cattelan’ı örnek alanlar duvarlarına, tişörtlerine muz, elma, makarna, salatalık, ayakkabı gibi akla gelebilecek birçok meyveyi ve objeyi bantladı. Cattelan’ın yapıtının sanat olup olmadığı tartışılırken, ‘muz akımı’nın sosyal medyada paylaşılan görüntüleri büyük ilgi çekti.  

Muzdan sonra badem, salatalık  elma vs.



Datça duyurusu

Datça Belediyesi de Twitter hesabından duvara bantla badem yapıştırıp, “Besleyici değeri daha yüksek olmasına rağmen biz Datçalılar çok daha makul rakamlar talep ediyoruz” notunu düştü. Bu arada görüntülere sosyal medyada yorum yağdı. Yorumlardan bazıları şunlar: “Duvara bantlanmış muzu 120 bin dolara satanlara inat duvara bantlanmış salatalığı 5 liradan bırakıyoruz”... “Şu muz tablosu 120 bin dolar ediyorsa, benim ayakkabı kompozisyonu en az 300 bin dolar eder!.. Bakalım sanattan anlayan (!) bir müşteri çıkacak mı?”... “Muz akımı başladı. Muz yiyin kabız olmayın. Ayvayı yemeyin”... 

Muzdan sonra badem, salatalık  elma vs.