Gündem Ne Zaman Emekli Olurum İle Emekliliğine Ne Kadar Kaldığını Kolayca Öğren!

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emekliliğine Ne Kadar Kaldığını Kolayca Öğren!

09.07.2015 - 16:00 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu haberimizde tüm kurumlar için yapabileceğiniz ne zaman emekli olurum uygulamasının nasıl kullanıldığını ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında önemli bilgileri topladık.

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emekliliğine Ne Kadar Kaldığını Kolayca Öğren

Belli bir kuruma bağlı şekilde çalışan vatandaşlar belli bir süre çalıştıktan sonra ve belli bir yaşa geldiği zaman bağlı olduğu kurum tarafından emekli olmaktadır. Emekli olan vatandaşlara bağlı oldukları kurum tarafından bir maaş bağlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar primleri ve sigortaları bağlı oldukları kuruma ödemekteydiler. Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödenen prim ve sigortalar belli bir miktara ulaştıktan sonra ve vatandaşın emekli olabilmesi gereken yaşı geldiyse vatandaşı emekli yapmaktadır. Yatırılan bu primler ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Vatandaşlar rahat bir yaşlılık geçirmek için emeklilik durumu önemlidir. Emeklilik için en önemli 2 şart prim ödenen gün sayısının dolmuş olması gerekli ve vatandaşın emekli olabilmesi için gerekli olan yaşının dolması gereklidir. Bu 2 koşul gerçekleştiği zaman vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilir. Vatandaşlar çalışırken ne zaman emekli olabilecekleri tam olarak bilemeyebilir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların gerekli olan şartları sağladıktan sonra ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayan uygulamalar geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamalar ile ne zaman emekli olabileceğini öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamaları ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için hesaplama işlemi için gerekli olan bazı bilgileri bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri öğrendiğiniz zaman hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesaplama işlemi bağlı oldukları kurumlara göre farklıdır. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce sigortalı olarak hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak, SSK prim ödenen gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak bilmelisiniz. Bu bilgileri öğrendikten sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar hesaplama işlemine girmeden önce maluliyet durumunu ve maluliyet derecesini bilmeleri gereklidir. Bu bilgileri öğrendikten sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri biliyorsanız emekli sandığı kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Gerekli olan bilgilerin hepsine Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması olan SGK Hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Gerekli olan bilgilere ulaştıktan sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaptıktan sonra ilk olarak kimlik bilgilerinizi girmelisiniz. Uygulamada yer alan cinsiyetiniz kısmını ilk olarak seçmelisiniz. Ardından doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra maluliyet ve erken yaşlanma ile ilgili olan seçenekleri belirtmelisiniz. Maluliyet durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Bu işlemlerin ardından mevcut sigorta bilgilerinizi girmelisiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasının SSK uygulaması mevcut bilgiler kısmına SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayınızı, fiili gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerinizi bilmiyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasından hesaplama işlemini yapamazsınız. Bu bilgilere Sosyal Güvenlik Kurumundan ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere ulaştıktan sonra ve bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra gönder linkini tıkladığınızda ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Bağ-Kur için olan bu uygulamada istenilen bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerinizi girmelisiniz. Cinsiyetinizi emeklilik türünüzü ve doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra özel durum bilgileriniz var ise sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdırlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri girdikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Yazarlar