Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamalarını Yaparak Emeklilik Yaşını Öğrenme

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamalarını Yaparak Emeklilik Yaşını Öğrenme

08.07.2015 - 15:19 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamalarını Yaparak Emeklilik Yaşını Öğrenme

Sizler de kabul edersiniz ki, bir iste çalışmakaslındaçok da kulağahoş gelen bir fikir değil. Ama maalesef bizler, eğitim hayatimizin başlaması ile birlikte, bu amaç doğrultusunda eğitilmeye başlanıyoruz. Herkes, daha güzel daha rahat ve maddi açıdan daha ferah bir yasam sürmek ister. Bu doğrultuda ise, daha iyi eğitim almak devreye girmektedir. Ama is hayati bize gösterdi ki, bu durum hiç de böylesandığımız gibi değilmiş. Yani siz isterseniz en iyi eğitimi alin isterseniz de her hangi bir eğitimalmayın, kendinize göre bir is ya da meslek edinip bir şekilde hayata devam etmek zorundasınız. Bu bağlamda her birimiz hayatta kalmak içinçalışmakzorundayız.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Memur ya da isçiolarakçalışan her vatandaş, çalışma hayati boyunca en az bir kere de olsa emeklilik planıyapmıştır. Ya da hangi tarihte emekli olabileceğini tahmini olarak hesaplamıştır.

Bizler de, bu haberimizde, emeklilik tarihinin ya da yasınınnasılhesaplanabileceğini ele aldık. Tabi burada anlatacağımızyöntemler ile gerçek emeklilik hesaplamasıdeğil de gerçeğe en yakın emeklilik hesaplaması yapabilmekteyiz. Emeklilik hesaplaması, SGK’nın her bir alt kurumu için farklı şekillerde yapılmaktadır. Haberimizin devamında, SSK (4A), bağ kur (4B) ve emekli sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş emeklilik hesaplamasının bilgisine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK yani 4A kurumu için emeklilik hesaplaması;

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4A olan SSK birimine bağlı olarak çalışanvatandaşlar, simdi anlatacağımızşekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerindenyapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Bu doğrultuda, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için emeklilik hesaplaması;

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4B olan BAĞ-KUR biriminebağlı olarak çalışanvatandaşlar, simdi anlatacağımızşekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerindenyapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Burada, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için emeklilik hesaplaması;

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4C olan Emekli Sandığı biriminebağlı olarak çalışanvatandaşlar, simdi anlatacağımızşekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerindenyapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Bu doğrultuda, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.