Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları ve Emeklilik İşlemleri

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları ve Emeklilik İşlemleri

27.06.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum hizmetleri sayesinde tüm emeklilik bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hizmetleri ve emeklilik hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları ve Emeklilik İşlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamalarını kullanarak son derece pratik bir şekilde en güncel sigorta bilgilerinizi öğrenebiliyorsunuz. Özellikle de internet üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum gibi online sigorta hizmet uygulamaları ile en çok merak ettiğiniz emeklilik konularına ilişkin olarak da en güncel ve en ayrıntılı bilgileri internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyorsunuz. İnternet üzerinde son derece aktif bir hizmet politikası edinen Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğu 2006 yılından bu yana internet teknolojisini, vatandaşa sunduğu sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde kullanıyor. Böylelikle sigorta mükellefleri en pratik şekilde internet teknolojisinin avantajlarından yararlanarak, güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme ve pek çok resmi sigorta işlemini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan geniş online hizmet uygulaması ağı sigorta mükelleflerine son derece önemli avantajlar ve yeni nesil kolaylıklar sağlıyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan dijital platform üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarına son derece pratik bir şekilde resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabiliyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan bu online hizmet uygulamaları arasında öne çıkan ve sigorta mükelleflerinin sıklıkla kullanmakta olduğu başlıca online hizmet uygulaması olan ne zaman emekli olurum uygulamasına da kolay bir şekilde SGK’ nın dijital platformda yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabiliyor. Sigorta mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasına isterlerse doğrudan uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden erişim sağlayabiliyor. Sigorta mükellefleri, internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan bu online hizmet uygulamasını kullanarak en güncel emeklilik durumunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. İnternette bulunan ne zaman emekli olurum uygulamasında doğru bir sorgulama işlemi için sigorta mükellefleri tarafından güncel sigorta bilgilerinin girilmesi gerektiğinden, dijital platform üzerinde yer alan bir diğer SGK uygulaması olan E-SGM uygulamasından güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için şifresiz olarak SGK sorgulama yapılabiliyor. Sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip oldukları bu E-SGM uygulaması geçici olarak servis dışı olduğundan geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sisteminden öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile en güncel sigorta bilgilerini öğrenerek SGK emeklilik uygulamasında en doğru sonuçlara ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor. E-Devlet sisteminde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ veya ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması 4A hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde bu bilgileri kolay bir şekilde öğrenerek, ne zaman emekli olurum uygulamasından en doğru emeklilik sonuçlarını alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

SSK sigortalısına hizmet veren bu emeklilik hesaplama uygulamasında sigorta mükellefleri SSK emeklilik şartlarına ve güncel sigorta bilgilerine göre emekliliklerinin hangi tarihte olacağını ve emekliliklerine ne kadar kaldığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. SSK sigortalısı tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online sigorta hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan SGK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik hesaplama uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir.