Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Ve Emeklilik Hesaplamaları

Ne Zaman Emekli Olurum Ve Emeklilik Hesaplamaları

14.05.2015 - 13:26 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Ve Emeklilik Hesaplamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri internette sigorta işlemlerini mümkün kılıyor. Günümüzde sigortalı olarak çalışan vatandaşın en çok merak ettikleri konularında başında gelen ne zaman emekli olacaklarının yanıtı da SGK ‘nın dijital platformdaki ne zaman emekli olurum uygulaması ile yanıt buluyor. Sigorta mükelleflerinin sigortalı olarak çalışma sürelerinin sonucunda SGK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri durumunda emeklilik hakkına sahip olabiliyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde SSK sigortalısının hizmetine açmış olduğu bu online hizmet uygulaması da sigorta bilgilerine göre emekliliğin ne zaman olacağının öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan SSK sigortasına bağlı olarak çalışan vatandaş için belirlenen SSK emeklilik şartları emeklilik yaşı, prim ödeme gün sayısı ve hizmet süresi gibi şartlara göre emekliliklerinin ne zaman olacağının hesaplanabilmesini sağlayan bu uygulama 7 gün 24 saat internete erişim sağlanabilen her yerden rahatlıkla kullanılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerindeki resmi web sitesinde yer alan online hizmetler menüsünden veya uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden erişim sağlanabilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK emeklilik hesaplama işlemleri yapılabiliyor. Emekliliğin ne zaman olacağını ve SSK emeklilik şartlarına göre kalan bilgileri öğrenebilme fırsatı bulunuyor. Bu uygulama üzerinde sigorta mükellefleri tarafından girilen sigorta bilgilerinin baz alındığının unutulmaması gerekiyor. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın emeklilik başvurularında kendi sistemlerinde yer alan sigorta bilgilerini baz alarak, emeklilik işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu neden ile de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasında alınan sonuçlar doğruya en yakın sonuçlar oluyor.

Haberin Devamı

Ancak sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasından ve e-Devlet sistemi üzerinde yer alan SGK uygulamaları aracılığı ile güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek mümkün. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta bilgileri en güncel hali ve en doğru şekli ile girilebiliyor. Bu şekilde sigorta bilgilerinin güncel ve doğru bir şekilde girilmesi çok daha doğru emeklilik bilgilerinin alınabilmesine olanak sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak bazı kişisel bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmete başlama tarihi’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığı’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. İkinci aşamada ise bazı güncel sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri bu SSK emeklilik uygulaması üzerinde ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde 7 gün 24 saat internet üzerinden emekliliklerinin hangi tarihte olacağını dahi öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde bu bilgileri giren sigorta mükellefleri ‘gönder’ butonu ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel emeklilik şartlarına ve bu girdikleri sigorta bilgilerine göre emeklilik haklarını alabilmeleri için ‘kalan prim ödeme gün sayısı’, ‘kalan hizmet süresi’ ve ‘kalan yaş’ bilgilerine kolayca ulaşabiliyor. Sigorta mükellefleri ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgisini girmeleri durumun 3600 günden emeklilik için kalan sigorta şartlarını da görebiliyor. Ancak kesinlikle sigorta mükelleflerinin dikkat etmeleri gereken nokta ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik işlemlerinde kendi hesaplamalarını kullandığıdır. Sigorta mükellefleri ne zaman emekli olacakları bilgisine dijital platform üzerinde e-Devlet sisteminde de ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sisteminde bulunan ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulaması sayesinde sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminde de kolaylıkla, güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde sigorta mükellefleri tarafından emekliliğin ne zaman olacağı bilgisine ulaşılabilmesi için öncelikli olarak e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar, herhangi bir PTT şubesinden kolayca e-Devlet şifresi alabiliyor. Böylelikle e-Devlet güvencesinde en doğru SSK emeklilik bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.