Gündem ‘Netanyahu’nun adı artık Gazze Kasabı’

‘Netanyahu’nun adı artık Gazze Kasabı’

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de adeta soykırım uygulayan Netanyahu’nun adını şimdiden tarihe ‘Gazze Kasabı’ olarak yazdırdığını belirterek, “Bu kara leke sadece Netanyahu’nun değil, ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır” dedi

‘Netanyahu’nun adı artık Gazze Kasabı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırmıştır” dedi. Erdoğan yerel seçim mesajı da verirken, “Bugün bir başlık atıyorum: Yeniden İstanbul” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan dün partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

16 BİN ŞEHİT: 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. Yüzde 70’ten fazlası kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz İsrail’in saldırıları sonucu şehit oldu. 35 bini yaralandı. Son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu adını tarihe şimdiden ‘Gazze kasabı’ olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netanyahu’nun değil ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. İsrail yönetiminin uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz. Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz… Netanyahu yönetiminden gelen açıklamalar insani aranın kalıcı ateşkese tahvil edilmesi yönündeki umutlarımızı azaltmaktadır.

Haberin Devamı

MÜSLÜMAN SORUNU İCAT: Dünyada antisemitizmle birlikte İslam düşmanlığı da yükseliyor. Batılı liderlerin Hamas bahanesiyle Filistinlileri şeytanlaştıran sorumsuz söylemlerinin bedelini ise bu ülkelerde yaşayan göçmenler ödüyor. Anlaşılan geçmişte Musevilere ve Romanlara yapıldığı gibi bugün de bir Müslüman sorunu icat edilmeye çalışılmaktadır.

YUNANİSTAN ZİYARETİ: Oturup konuştuğumuzda komşularımızla aşılamayacak hiçbir sorunumuz olmadığı inancındayız. 7 Aralık’ta planladığımız Yunanistan ziyaretine de yaklaşımımız bu yöndedir. Komşumuz Yunanistan’la ihtilaflarımız dün de vardı yarın da olacak... Yunanistan seyahatimizin şimdiden ülkelerimiz arasında yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmasını diliyorum.

Erdoğan, İklim Zirvesi için BAE’ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesine katılmak üzere, 30 Kasım- 1 Aralık tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret edecek. Erdoğan’ın, toplantı marjında, katılımcı bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapması da bekleniyor. Öte yandan Erdoğan, dün Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh’i kabul etti.