Gündem Nice bayramlara çocuklar

Nice bayramlara çocuklar

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanıyor. Pazar günü yurt genelinde çocuklar en renkli kıyafetlerini giyip, şiirler okuyarak, şarkılar söyleyerek, oyunlar oynayarak bayramlarını kutlayacaklar. Okullar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları da o güne özel etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikleri sizler için derledik...

Nice bayramlara  çocuklar

Yaratıcı atölyeler
Akbank Sanat, 23 Nisan’a özel program hazırladı. 6-14 yaş grubu için 22-29 Nisan’da düzenlenecek programda, Linol Baskı, Beethoven ile Müzik ve Resim Yolculuğu, Maestro Makaronetti ile Şef Sensin, Ailece Mozaik gibi atölyeler yer alıyor. Programda Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun Jules Verne’in romanından uyarlanan “Seksen Günde Dünya Turu” adlı oyunu Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde izleyicilerle buluşacak.
Karşıyaka’da şenlik var
Bahçeşehir Koleji’nin Karşıyaka Kampüsü, 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. Kampüs bahçesinde 23 Nisan’da saat 11.00 ile 15.00 arasında düzenlenecek ve 7’den 70’e tüm İzmirlilerin katılımına açık olacak şenlikte, sanat, bilim, karikatür ve spor aktiviteleri yapılacak. Şenlikte ayrıca şişme oyun parkurları, öğrenci orkestrası ve müzik grubunun parçalarıyla bayram coşkusu yaşanacak.
Dünya çocukları geliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 41 ülkeden 1000 çocuğu misafir edeceği “23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali” düzenliyor. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 3 gün boyunca düzenlenecek festivalde yüz boyama, cam boncuk, uçurtma, bilim ve kukla gibi 70’e yakın atölye kurulacak. Festivalin en önemli ayağını 22-23 Nisan’da yapılacak Beyin Olimpiyatları oluşturuyor.
Tarih canlanıyor
Akasya Kültür Sanat, dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesi Hisart sergisiyle 23 Nisan’da ziyaretçileri bekliyor. Küratör Nejat Çuhadaroğlu’nun hazırladığı, bin yıllık tarihe etki eden olayların, savaşların, askeri ve etnografik eserlerin 3 boyutlu modellendirilerek diorama tekniğiyle sunulduğu sergi haziran ayına kadar görülebilecek. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde ayrıca Çanakkale Savaşı’nın efsane kahramanı Seyit Onbaşı Dioraması da yer alıyor.
En güzel uçurtmaya ödül
Maarif Eğitim Kurumları, 23 Nisan’da Konyaaltı Beach Park Açık Hava Konser alanında Maarifest Uçurtma ve Çocuk Festivali düzenliyor. Festivalde çocuklar, tavla turnuvası, smaç, halat çekme, çuval, yoğurt yeme, yumurta taşıma yarışmaları yapacaklar. Çocuklar ayrıca tasarladıkları uçurtmaları gökyüzünde uçuracaklar. En çok beğenilen ve en yükseğe uçan uçurtmanın sahibi ödüllendirilecek.
72 noktada bayram
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye’nin 72 noktasında 23 Nisan’ı etkinliklerle kutlayacak. 2,5 milyona yakın çocuğa eğitim desteğinde bulunan TEGV, eğitime gönül verenleri EGITIM yazıp 3353’e göndererek çocuklara 10 TL katkıda bulunmaya davet ediyor.
Sınırsız sanat
Pera Müzesi’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Oda Orkestrası ve Çoksesli Çocuk Korosu klasik müzik konseri verecek. Konser yarın 14.00-15.00 saatlerinde Pera Cafe’de ücretsiz sunulacak. Pera Eğitim’in bayrama özel ücretsiz sunduğu ‘Sınırsız Sanat’ başlıklı yaratıcı drama atölyesi de yapılacak.
7’den 70’e şölen
Nesin Vakfı, 23 Nisan’da tüm çocukları Çatalca’da yer alan vakıf bahçesine davet ediyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikler kapsamında çocuklar ve çocukluğunu yaşayamamış ebeveynler, duvar boyayacak, Okay Temiz ritim grubuyla davul çalacak, seramik çamuruyla çamura bulanacak, halat çekip ip atlayacak, samandan korkuluklar yapacak, uçurtma uçuracaklar.
Barış fidanları diktiler
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri Kilyos’ta yapılan açılış töreninin ardından farklı programlarla devam ediyor. Şenlikte ilk gün 20 çeşit fidanı toprakla buluşturan çocuklar, diktikleri her fidanın barış için olduğunu dile getirdiler. Fidan dikiminin ardından ise Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda her gruptan temsili katılımın olduğu Çocuk Meclisi Çalıştayı yapıldı. Diyarbakır’dan gelen ekibin halk oyunları performansının ardından İstinye Park AVM’ye ve Sarıyer Merkez’e geçen gruplar kendi kültürlerine ait oyunları sergilediler. Farklı kültürlerden öğrencilerin oluşturacağı “Uluslararası Çocuk Meclisi” bugün Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde toplanacak.

Çocuklar için kitap

Damla Aktan ve Elif Ceren Boelen tarafından yazılan “Zehra Ve Kayra Kristal Çocuklar” isimli çocuk kitabı Postiga Yayınları’ndan çıktı. Yazarlar, kitapla çocuklarda çevre bilinci, insan ve hayvan sevgisi, yardımlaşma ve paylaşmanın önemi gibi konularda duyarlılık geliştirmeyi hedefliyorlar. Kitap için 23 Nisan’da İzmir Kitap Fuarı’nda imza günü düzenlenecek.

Zeka küpü gençler ABD’de yarışıyor

Turkcell’in Zeka Küpü projesiyle destek verdiği, üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) öğrencileri Kanada’da katıldıkları Uluslararası First Robotic Competition (FRC) yarışmasında en prestijli ödül olan Chairman’s Award’u kazandı. ABD’deki finallere katılma hakkı elde eden İnanç Mekatronik Kulübü (IMC), pek çok ülkeden güçlü rakibini geride bırakarak robot performansı dalında da gümüş madalya aldı. IMC takım kaptanı olan Elif Dilge Gül de yarışmada en değerli öğrenciye verilen “Dean’s List Award”u kazandı.

Adaylar LYS için ek süre istiyor

Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) başvuramayan adaylar, ÖSYM’nin ek süre tanımasını istiyor. Bir grup aday, YGS puanı ile alan bölümlerin bu yıldan itibaren LYS ile alacağını, bunu son başvuru tarihi olan 17 Nisan’da ÖSYM’nin yaptığı duyurudan öğrendiklerini ve başvuruyu kaçırdıklarını kaydediyor. Bu duyuruya ulaşamayan yüzlerce adayın mağdur olduğunu iddia eden adaylar, sosyal medyada da imza kampanyası başlattı. Bir grup aday ise referandum sürecinde gündemin yoğunluğu içerisinde başvuru tarihlerini kaçırdığını söylerken, bir diğer grup da sınav ücretini yatırmak için son tarih olan 18 Nisan’ı başvuru için son tarih zannettiklerini dile getiriyor. Adaylar, ÖSYM’nin kendilerine ek süre vermesini talep ediyor.