Gündem Obeziteye ve diyabete karşı doktorlara eğitim

Obeziteye ve diyabete karşı doktorlara eğitim

21.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hastalıkların beslenmeyle ilişkisine dair 20 bin aile hekimine yönelik eğitim seminerleri gerçekleştiren Sabri Ülker Vakfı, obezite ve diyabete karşı, iç hastalıkları uzmanları için eğitim programı düzenleneceğini duyurdu.

Obeziteye ve diyabete karşı doktorlara eğitim

GÜRKAN AKGÜNEŞ Belgrad  - Avrupa Beslenme Dernekleri Federasyonu’nun Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirdiği 14. Avrupa Beslenme Konferansı’nda hastalıkların beslenmeyle ilişkisi masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

20 bin aile hekimi

Sağlıklı yaşamda beslenmenin rolü, yeni gıdalar, obeziteyi önlemeye yönelik yaklaşımlar, probiyotikler, vitaminler ve gıda takviyeleri gibi konularda akademisyenlerin sunumlar yaptığı konferansta, toplumun beslenme konusunda doğru bilgilendirilmesi gerekliliğine de vurgu yapıldı.

Konferansa katılan Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri Özlem Üliç Çatar da, sağlıklı beslenmeye dair bilimsel bilgileri toplumun her kesimine ulaştırmak için, toplumun en çok danıştığı kesim olan doktorlara yönelik beslenme eğitimi düzenlediklerini kaydetti. Proje kapsamında ilk olarak Aile Hekimleri Federasyonu’yla işbirliği yaparak 20 bin aile hekimine ulaştıklarını anlatan Çatar, “İlk aşamada toplumla bire bir temas kuran aile hekimlerine yönelik çalışma yaptık. Projenin ikinci adımında ise iç hastalıkları uzman hekimlerine yönelik eğitim programı başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Obeziteye ve diyabete karşı doktorlara eğitim

Bilgi kirliliği!

Vakfın Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nur Baran Aksakal da, “Obezite gibi kronik hastalıklar beslenmeden kaynaklanıyor ve beslenmeye ilişkin çok ciddi bilgi kirliliği yaşanıyor. Toplumun doğru bilgi için danışabileceği bir otorite olmalı. Bunun en doğru adresi de doktorlar” dedi.