Gündem Ocak ortasında ağaçlar çiçek açtı

Ocak ortasında ağaçlar çiçek açtı

23.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şubat ayına sayılar günler kalmasına rağmen ülke genelinde adeta bahar havası hüküm sürüyor. Gümüşhane’de arılar kuraklıktan etkilenirken, sıcak havada kovanlarından çıkan arılara yiyecek takviyesi yapıldı.

Ocak ortasında ağaçlar çiçek açtı

Kocaeli ve Adana’da da hava sıcaklıkları, dut ağaçlarının çiçek açıp meyve vermesine neden oldu.

Haberin Devamı

Meyveler verdiler

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde erik ağacı ocak ayının ortasında hem çiçek açtı hem meyve verdi. Komşusunun ağacını budamak için bahçeye gelen ziraat mühendisi, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Aynı bahçede dut ağaçlarının da meyve vermeye başladığı görüldü. Adana’da da mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıkları, dut ağaçlarının çiçek açıp meyve vermesine neden oldu.

Eskişehirliler kış mevsiminde alışık olmadıkları sıcak havayı görünce parklara akın etti. Hava sıcaklığının 18, deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü Antalya’da güzel havanın keyfini çıkarmak isteyenler, parklar, mesire alanlarını ve sahil bandını doldurdu.

Mersin’de iki mevsim birden yaşanıyor. Kent merkezinden bir saatlik mesafedeki Toros Dağları’nda kar kendisini gösterirken, ekipler kardan kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kentin sahil kesiminde ise bahar havası yaşanıyor.

Haberin Devamı

Hafta ortasında yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bu hafta Türkiye’de bazı bölgelerde yağış bekleniyor. Bugün ve yarın için bir yağış tahmini bulunmazken, çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz’de yağış bekleniyor. Tahminlere göre perşembe günü ise Marmara ve Ege’de hava yağmurlu olacak. Yağış, bu bölgelerde cuma günü de devam edecek. Edirne’de ise karla karışık yağmur bekleniyor. Eskişehir, Antalya, Burdur, Isparta, Bolu, Ankara, Zonguldak’ta da yağış görülecek. Mersin, Adana ve Hatay gibi illerde de cuma günü yağış tahmini var.