Gündem Oğlumu geri getirsin ben ona saat alırım

Oğlumu geri getirsin ben ona saat alırım

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uğur Kurt, 2014 yılında Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenaze törenine katılmış, cemevinin avlusundayken bölgedeki bir gruba müdahale eden polisin açtığı ateş sonrası başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.

Oğlumu geri getirsin  ben ona saat alırım

Kurt’u öldüren kurşunun polis memuru Sezgin Korkmaz’ın silahından çıktığı anlaşılmış, yapılan yargılama sonrası polis Korkmaz’a 12 bin 100 liralık para cezası verilmişti. Karara tepki gösteren aile sanığa doğru yöneldiğinde de arbede yaşanmıştı. Bu arbede sonrası kanser tedavisi gören anne Güllünaz Kurt, hakkında sanık polisin avukatı Tolga Yurdakul’un şikâyeti sonrası dava açıldı. ‘Hakaret ve basit yaralama’ suçlamasıyla 3 yıl hapis cezası istenen anne Kurt, dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya anne Güllünaz Kurt, baba Kemal Kurt ve Kurt ailesi avukatları ile CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mehmet Aksünger ve eski vekil Umut Oran da katıldı.

‘Bize bakarak güldü’

Mahkemede savunma yapan anne Kurt, “Avukatlarımız ‘Görüntüler incelensin’ dedi. Hakim de reddetti. Bunun üzerine polisin avukatı bize bakarak güldü. Ancak ben herhangi bir şey yapmadım. 3 kişinin katilini bıraktılar, bana dava açtılar. Oğlumu geri getirsin ben saat alırım” dedi.

Tanık olarak dinlenen polis memuru Tuncay Şahan, “Ben sanık S.K.’yı dışarıya çıkartmaya çalışıyordum. Vurma olayı olup olmadığını görmedim” diye konuştu.