Gündem Öğrenci minibüsü otomobille çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı

Öğrenci minibüsü otomobille çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı

11.03.2008 - 23:30 | Son Güncellenme:

.

Öğrenci minibüsü otomobille çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı

AKSARAY-Konya karayolunda öğrenci ve okul yöneticilerini futbol şampiyonasına götüren minibüsün, hatalı sollama yapan otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
Kaza saat 20.30 sıralarında Aksaray-Konya Karayolu'nun 25’inci kilometresi Şeker Fabrikası yakınlarında meydana geldi. Elazığ Yücel İlköğretim Okulu'ndan 13 öğrenci ve 3 öğretmeni özel bir yoğurt firmasının Antalya’da yapılacak illerarası futbol seçmelerine götüren Hanifi Kılıç yönetimindeki 06 BG 8535 plakalı minibüs, karşı yönden gelen ve hatalı sollama sonucu şerit ihplali yaptığı belirtilen Seyfullah Uygun yönetimindeki 68 DV 515 plakalı otomobille çarpıştı.

Haberin Devamı

4 KİŞİ ÖLDÜ

Kazada otomobil sürücü Seyfullah Uygun ve bulunan Zehra Çatak olay yerinde, minibüste bulunan ve yaralılardan öğretmen Mehmet Kaya Aksaray Devlet Hastanesi’nde, 12 yaşındaki öğrenci Okan Tunç ise Özel Aksaray Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Okul Müdürü ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu yaralıların isimleri isimleri ise şöyle:
Fatih Çelik (12), Doğan Kut (12), Samet Gül (12), Kadir Canbolat (12), Talha Ahmet Tutar (12), Mustafa Duran (12), Ertunç Kutlu (12), Hanifi Kılıç (44) (minibüs şoförü), Güven Çakmak (41) (minibüs şoförünün yardımcısı) Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Emre Tunç (12), Mehmet Kaçmaz (Okul Müdürü), Erhan Çınar (12), Emre Sür (12), Onur Balcıoğlu (12), Yavuz Paç (12) Özel Aksaray Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan bir kişinin ise ismi henüz belirlenemedi.
Aksaray Valisi Sebati Buyuran, kazadan sonra her iki hastaneye de giderek yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulunup, durumları hakkında bilgi aldı.