30.12.2009 - 01:47 | Son Güncellenme:
ADANA DHA
Soruşturma derinleşince Kozan Devlet Hastanesi yemekhanesinde de at ve eşek eti kullanıldığı belirlendi.
Adana’da bir kasabın at ve eşek keserek etini sattığından şüphe eden Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, bu kasabın et sattığı yerlerden birinin de Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nun yemeğini yapan firma olduğunu saptadı. Ekiplerin mutfaktaki etlerden aldığı numunenin at ve eşek eti karışımından oluştuğu anlaşıldı. Yurdun yemek ihalesini alan firmanın sözleşmesi aynı gün feshedildi.
Numune alındı
Söz konusu firmanın Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne de yemek verdiği öğrenildi. Tarım Müdürlüğü İl Kontrol Şube Müdürlüğü, Kozan Devlet Hastanesi yemekhanesinde de at ve eşek eti kullanıldığını belirledi. ÇÜ’nün bir tesisi ile Gaziantep ve Kırklareli’deki iki işletmenin de uyarıldığı, buralardan alınan numunelerin tahlile gönderildiği belirtildi.