Gündem Öğrencilerin üçte biri okulu sevmiyor

Öğrencilerin üçte biri okulu sevmiyor

25.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (YUAM) gerçekleştirdiği bir araştırma, öğrencilerin üçte birinin okulu hiç sevmediğini, neredeyse okuldan nefret ettiği ve gereksiz gördüğünü ortaya koyuyor.

Öğrencilerin üçte biri okulu sevmiyor

OZAN ÖMER KADÜKER - İAÜ YUAM Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Soysal liderliğinde, Doç. Dr. Somayyeh Soysal ve Doktora öğrencisi Şeyma Dağ tarafından, ilkokuldan lise son sınıfa kadar olan düzeydeki toplam bin 782 öğrenci üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, en az üç çocuktan biri okulu kontrol ve disipline etme merkezi ya da güvenilir olmayan ve gereksiz bir yer olarak görüyor.

Haberin Devamı

Araştırmada ortaya çıkan oranların kendilerini hem çok üzdüğünü hem de düşündürüp, endişelendirdiğini belirten İAÜ YUAM Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Soysal, “Her ne kadar katılımcıların önemli bir kısmı okul için güzel şeyler söylese de her üç öğrenciden birinin okuldan nefret derecesinde hoşlanmaması çok acı” diyor. Soysal’ın araştırmayla ilgili verdiği bilgiler özetle şöyle: 

Araştırmaya göre kız öğrencilerin de, erkeklerin de üçte biri okulla ilgili oldukça olumsuz ifadeler kullanıyorlar.

Her iki cinsiyette de okulu bilginin merkezi ya da öğrenmenin gerçekleştiği bir yer olarak görenler çok az.

* Öğrencilerin okula bakış açısı okul türüne göre değişiyor. İlkokul, ortaokul, meslek ve spor liselerinde okuyan öğrencilerin, imam-hatip, Anadolu ve Fen Liselerinde okuyanlara göre, okulla ilgili yorumları oldukça olumlu.

Haberin Devamı

Seviye olarak ise ilkokul öğrencilerinin tamamına yakını okulu olumlu olarak yorumluyor.