Gündem Ön yargıları bir kenara bırakın

Ön yargıları bir kenara bırakın

25.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kemikleşmiş yanlış inanışlar, kulaktan dolma bilgiler, ön yargılar bilinen en eski hastalıklardan biri olan epilepsi hastalarının hayatlarını zorlaştırıyor. Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, "26 Mart Mor Gün-Epilepsi Farkındalık Günü" kapsamında epilepsi hastalarının karşılaştıkları önyargıların sosyal ve iş yaşamlarını zorlaştırdığına dikkat çekti.

Ön yargıları bir kenara bırakın

MELTEM GÜNAY İstanbul - Milliyet'e konuşan Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, Epilepsi Farkındalık Araştırması sonuçlarına göre; Türkiye'de çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından rahatsızlık duyanların oranının yüzde 60, "İşveren olsam epilepsi hastası bir bireyi işe almak istemem" diyenlerin oranının yüzde 22 olduğunu açıkladı. Türkiye'deki 1 milyon epilepsi hastası için toplumdaki ön yargıları yıkana kadar çalışacaklarını belirten Prof. Dr. Bebek, "26 Mart Mor Gün'de bakış açımızı değiştirelim" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Bebek, Kovid'i ağır geçirenleri de uyardı:

"Koronavirüsün bazı olgularda sinir sistemini etkileyebiliyor. Bu dönemde baş ağrısı, baş dönmesi, koku kaybı gibi hafif nörolojik komplikasyonlar gördük. Kritik durumdaki hastalarda beyin veya onu çevreleyen zarların iltihaplanması, inme ve epilepsi nöbetleri dahil daha ciddi komplikasyonlara dönüşebileceği bildiriliyor. Kovid-19 geçiren hastaları korkutmasın ama bu hastalığı özellikle ağır geçirenler kendilerini izlesinler ve şüpheli durumlarda doktora başvursunlar."

MOR GÖZLÜKLERLE MOR KOŞU

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, 26 Mart’ta “Mor Koşu 7K Epilepsi Farkındalık Halk Koşusu” düzenliyor. Epilepsi İçin Bak Instagram hesabından #MorGözlük filtresi ile çekecekleri kendi fotoğraflarını farkındalık mesajı verebilecek.