Gündem Onlar artık üniversiteli

Onlar artık üniversiteli

07.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kimisi Bilecik’ten gelmiş, kimisi Hatay’dan. İstanbul’u hayatında ilk kez gören de var, avucunun içi gibi bildiğinden emin olan da. Para sıkıntısı olmayanı da var, “Burs bulmam lazım” diyen de

Onlar artık üniversiteli

Uzun uğraşılar ve yoğun çalışmalar sonucunda üniversite sınavında başarılı olarak bir yükseköğretim kurumunu kazanan çiçeği burnunda üniversitelilerin kayıtları başladı. Üniversitelilerin hepsi heyecanlı. Kayıt sırasında çocuklarına eşlik eden anne babalar ise mutlu oldukları kadar endişeli. Daha kayıt aşamasında bellerinin büküldüğünden dert yanıyorlar.

‘Harçla belimiz büküldü’
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi’ni kazanan, kayıt yaptırmaya da babası ve ağabeyiyle gelen Elif Doğa, çok mutlu olduğunu ancak “Başarılı olur muyum?” endişesini de yaşadığını söylüyor. Kızını Bilecik Bozöyük’ten getiren baba Mehmet Doğa’nın düşünceleri ise bambaşka. İki çocuğu da üniversiteli olan Mehmet Doğa, Bağkur emeklisi. Oğlundan sonra kızı da üniversiteli olunca emekli maaşının yetmeyeceğini anlayıp eşi de çocuk bakıcılığına başlamış. Daha kayıt aşamasında belleri harçla birlikte bükülmüş. Ama olsun diyor Mehmet Doğa, “Kızım okusun, vatana hayırlı olsun.”

İstanbul’a taşındılar
Kızları İÜ Hukuk Fakültesi’ni kazanınca yaşadıkları Konya Ereğli’den İstanbul’a taşınmış Özkök ailesi de. Anne Süheyla Özkök, kızları Hazal’ı İstanbul’da tek başına bırakmamak için aile olarak bu kararı aldıklarını söylüyor. Hazal da, ailesinin yanında kalmanın kendisi için çok daha iyi olacağından, güzel bir eğitim hayatının onu beklediğinden emin.

‘Yeter ki okusunlar’
İstanbul’u ilk kez görmüş Burak Sümer. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazanınca ağabeyiyle birlikte Hatay’dan kayıt için gelmişler. Heyecanını da, ürkekliğini de saklamıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanan Dilara Demir, İstanbul Maltepe’de ailesiyle oturuyor. Baba Mehmet Demir, Okutacak başka çocukları da olduğunuolduğunu belirterek, “Zorlanmam. Yeter ki okusunlar” diye konuştu.