Gündem ‘Onlar hep böyle genç kalacaklar’

‘Onlar hep böyle genç kalacaklar’

31.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi olaylarında hayatını kaybedenler anısına çizilen 50 metrekarelik dev tablo, 1.5 yılda tamamlanarak Karaköy’de sergilenmeye başladı

‘Onlar hep böyle genç kalacaklar’

Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümünde, parkın 21 yıllık bahçıvanının oğlu ressam Haydar Özay tarafından hayatını kaybedenlerin anısına çizilen 50 metrekarelik dev tablo sergilenmeye başlandı. Olaylar esnasında hayatını kaybeden gençlerin silüetlerinin de yer aldığı tablonun sergi açılışına katılan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, “Üzerinden yıllar, geçmesine rağmen onlar hep genç kalacaklar, yaşlanmayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

‘Gezi süreci bitmedi’

1,5 yılda tamamlanan tablonun açılışı İstanbul Karaköy’deki Mimarlar Odası’nda gerçekleştirildi. Açılış, “Çok uzun konuşmaya gerek yok. Biz hala yaşıyorsak, hala onurlu bir duruş sergileyebiliyorsak, hala direnme gücümüz varsa bu güzel çocuklar ve güzel insanların suyu yüzü hürmetine” sözleriyle yapıldı. Taksim Dayanışması üyelerinden Mücella Yapıcı, “Gezi bitmiş bir süreç değil. Bu canların, katilleri koruyan sistemden hesap sormadan bu süreç bitmeyecek” dedi.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da oğlunun ölümüyle ilgili mahkeme sürecinin halen başladmadığını hatırlatarak, “Gezi şehitleri bizim onurumuz, gururumuzdur. Onları unutmamak hepimizin görevi. Çünkü onlar hepimizi ilgilendiren bir dava uğruna canlarını feda ettiler. Devrim için, özgürlük için... Haksızlığa karşı dik durdular. Benim oğlum 20 aydır kara toprağın altında yatarken hala bizim mahkeme sürecimiz başlatılmadı. Bizim dosyayı alan savcı 3 defa soruşturmayı reddetti ve sonra Emniyet Genel Müdürü oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hasan Ferit Gedik’in dedesi ise, “Biz öldürüldük, ölmedik. Biz ölümsüzüz. Bize ölüm yok. Çünkü biz zalimin karşısında mazlumun yanındayız. Biz hırsızlara, yalancılara, dolandırıcılara karşıyız. Biz halkımızı seven, halkımıza saygı duyan insanlarız” ifadelerini kullandı.

‘Onları daha genç gördüm’

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ise tabloya ilişkin şu düşünceleri paylaştı; “Gerçekten bu tabloda haksızlığa uğrayan, katledilen herkes birebir kopyalanmış. Bu devirde yaşanılan haksızlıklar yansıtılmış. Üzerinden yıllar, aylar geçmesine rağmen ben hepsini burada daha da genç gördüm. Onlar hep genç kalacaklar, yaşlanmayacaklar. Böyle etkinlikler onları yaşatıyor, inşallah unutulmayacaklar.” Gezi Parkı eylemlerinde gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya ise, “Biz bu resimdeki renkler gibi yan yana durmaya devam ediyoruz” diye konuştu.