Gündem Online Araç Plaka sorgulama ve Araç Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Online Araç Plaka sorgulama ve Araç Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

10.09.2015 - 22:34 | Son Güncellenme:

Araç plaka, hasar kaydı ve tramersorgulama gibi aracınız ile alakalı yapabileceğiniz her türlü sorgulama işlemini dijital ortamdan hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama, hasar kaydı sorgulama gibi işlemleri online yapabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Araç Plaka sorgulama ve Araç Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır

Teknoloji hızla gelişirken özellikle yaşamın farklı alanlarında yeni nesil kolaylıklar ve fırsatlar kazandırmaya devam ediyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilirken özellikle de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmet anlayışı çerçevesinde internet üzerinden online araç sorgulama yapılabiliyor. Bir aracın çalıntı olup olmadığını veya hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatı sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün dijital platform üzerindeki bu online hizmet uygulaması vatandaşlar tarafından son derece yoğun vesık bir şekilde kullanılıyor. Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte de vatandaşın internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması internet hizmetlerinin her alanda çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde internet üzerinde kamu kurumları tarafından onine hizmet sunumu hayli popüler bir hale gelirken özellikle vatandaşa internette daha güvenli ve daha hızlı kamu hizmetleri ulaştırabilmeyi amaçlayan e-Devlet sistemi bulunuyor. E-Devlet sistemi Başbakanlık bünyesinde vatandaşa dijital kamu hizmeti sunan son derece yüksek güvenlikli sanal bir devlet portalı olarak hizmet veriyor. İnternet üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sistemi üzerinde tüm kamu kurumlarının olduğu gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de online hizmetleri yer alıyor. Böylelikle vatandaş artık internete erişim sağlayabildiği her yerden e-Devlet sistemine bağlanarak, sisteme giriş ekranındaki herhangi bir yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın e-Devlet sistemi içerisinde gerçekleştireceği online plaka sorgulama işlemi ile birlikte aracın çalıntı olup olmadığını, hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığını, yasal kayıtlarda geçerli olan renginin, tescil birimini ve tescil tarihini gibi son derece önemli resmi kayıt bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş ekranında vatandaş ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar e-Devlet araç sorgulama işlemini e-hizmetler kategorisi altındaki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘araç sorgulama’ ekranından kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Üstelik vatandaşın bu araç sorgulamasını aracın sadece plaka bilgisini girerek, gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin yanı sıra Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından yeni araç alacak kişilere aracın resmi hasar geçmişi bilgisini alabilecekleri yeni bir hizmet sunuyor. Vatandaş artık çok daha pratik bir şekilde araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Özellikle de internet üzerinden aracın tüm hasar bilgisini her bir ayrıntısı ile birlikte görebilme fırsatı sunan tramer sorgulama işlemi 3 farklı yöntemle bu web sayfasında yapılabiliyor. SGBM resmi web sayfasında vatandaşlar araç hasar kaydı sorgulama işlemini online işlemler menüsündeki ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından gerçekleştirebiliyor.