Gündem Online MTV ödemesi nasıl yapılır? Motorlu Taşıtlar Vergisi son ödeme günü...

Online MTV ödemesi nasıl yapılır? Motorlu Taşıtlar Vergisi son ödeme günü...

16.07.2019 - 15:11 | Son Güncellenme:

MTV ödemelerinin 2. taksidi olan Temmuz ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Henüz taksitlerini gerçekleştirmeyen vatandaşlar ise MTV ödemesi nasıl yapılır ve MTV son ödeme günü ne zaman sorularının cevaplarını arıyor. İşte ayrıntılar...

Online MTV ödemesi nasıl yapılır Motorlu Taşıtlar Vergisi son ödeme günü...

MTV ödemeleri alınmaya devam ediyor. 1 Temmuz'da başlayan Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemelerinde ilk 15 günlük süre geride kaldı. Temmuz ayının 31'ine kadar ödenebilecek olan MTV ödemeleri online olarakta ödenebiliyor. Peki MTV 2. taksit ödemelerinde son gün ne zaman? Ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

Online MTV ödemesi nasıl yapılır Motorlu Taşıtlar Vergisi son ödeme günü...

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

ONLİNE MTV VERGİ ÖDEME NASIL?

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecek. Söz konusu ödeme ayrıca GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve banka şubeleriyle ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek