Gündem Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

06.11.2015 - 00:23 | Son Güncellenme:

Online hizmetler aracılığıyla trafik cezası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde online trafik cezası ödemenizi kredi kartınız ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınız haberimizde.

Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır

Hemen her gün trafiğe çıkıyor olabilir ve trafikte aksamaların önüne geçmek ve trafik kazası ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız trafik kurallarına uymanız gerekmektedir. Sizde trafik kurallarına uyar ve bu doğrultuda harekete ediyorsanız trafikte aksamların önüne geçersiniz. Bu durumun tam tersi yani aksi bir durumla yani trafik kurallarına uymaza iseni bu durumda ise bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumda karşılaşacağınız yaptırımın adı ise trafik cezasıdır. Sizde bir trafik kuralına uymamış ve bu durumda bir yaptırım ile yani trafki cezası ile karşı karşıya kalıp kalmadığınızı merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası sorgulama ile artık sizde geçmiş olan tüm trafik cezalarını görebilirsiniz. Biz sizlere şimdi trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli sorgulamaları yapmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Gelişen teknoloji ile birlikte artık sizde birçok işleminizi online olarak yerine getirebilirsiniz. Biz sizlere bu bölümde online olarak yapılan sorgulamalardan birisi olan trafik cezası sorgulama uygulamasını anlatacağız. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli sorgulamaları yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izleyiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini yapmak artık çok kolay bu konu hakkında sorgulama yapmak ise oldukça basittir. Sizde zaman kaybı yaşamadam ve basit bir şekilde sorgulama yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları izleyiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama için ;

İlk olarak www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama adı ile yer alan başlığına tıklayınız.

Bundan sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada trafik cezası sorgulaması yapılan kişinin kimlik bilgilerini ilgili alanlara eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz.

Bu alanda sizden bir kaç bilgi girmeniz istenecektir bu bölümde girmeniz istenilen kimlik bilgileri ise ad, soyad, TC kimlik numarası ve doğum yılı gibi bilgilerdir.

Bundan sonra ise sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara doğru bir şekilde giriniz.

Bilgileri girdikten sonraki adımda ise açılacak olan yeni sayfada, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama başlıklardan size uygun olanı seçip sorgulamayı tamalayabilirsiniz.

Trafik Cezası Ödeme

Sizde trafik cezası sorgulama işlemini yapmış ve bu durumda bir tarfik cezası aldığınızı görmüş iseniz bu durumda sizde trafik cezası ödeme işlemini sanal ortamdan online olarak yapabilirsiniz. Biz sizlere şimdi ise trafik cezası ödeme işleminin sanal ortamdan nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıda yer alan adımları sırası ile izleyiniz.

Haberin Devamı

İlk olarak yapmanız gereken www.gib.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Daha sonra ise açılacak olan sayfanın sağında bulunan ve, ‘Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için şeklinde düzenlenmiş alanı işaretleyiniz.

Bundan sonraki adımda ise burada bulunan ve ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ başlığı altında düzenlenen bölüme tıklayınız.

Daha sonra ise bu alanda bulunan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizi doğru yazınız.

Son olarak yapmanız gereken ise ‘tamam’ seçeneğine tıklamak olacaktır.