Gündem ‘Önümüzdeki seçimi almaya kararlıyız’

‘Önümüzdeki seçimi almaya kararlıyız’

17.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’deki “değişim” tartışmalarına değinen Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimin önünü açtığını ifade ederek kurultay takviminin öngörülen şekilde ilerlediğini kaydetti.

‘Önümüzdeki seçimi almaya kararlıyız’

Öztrak, “Parti Meclisimizin uygun göreceği bir tarihte de kurultayımızla bu süreci taçlandıracağız” dedi. 9 ay sonra yapılacak yerel seçimleri kazanmanın en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Öztrak, “Muhalefetin birleşmiş gücünü dağıtarak Saray ve şürekâsının değirmenine su taşımadan, yenilenmiş ve dinamik örgütlerimizle, yönetimlerimizle, yeni kurumsal yapımızla ve tüzüğümüzle daha da güçleneceğiz. Yerel seçimlere çok daha hazırlıklı şekilde girmeye ve önümüzdeki seçimleri mutlaka almaya kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şener’e yanıt

Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda geçersiz oy kullandığını açıklayan fakat oy kullandığı sandığın ıslak imzalı tutanağında geçersiz oy çıkmadığı görülen eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’e de fıkralı yanıt verdi. Öztrak “Demek ki oyunu birilerine vermiş ama kime verdiğini açıklamaya dili varmıyor” dedi.