GündemOrfoz ve karides madalya getirdi

Orfoz ve karides madalya getirdi

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sualtı sporlarında son yıllarda büyük gelişme gösteren Türkiye, Portekiz’in Madeira adasında düzenlenen CMAS Sualtı Görüntüleme Avrupa Şampiyonası’ndan 3 madalya ile döndü.

Orfoz ve karides madalya getirdi

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Antrenmanlarını Ege Denizi’nin derinliklerinde yapan sualtı görüntüleme uzmanları, kıyılarımızda görülen orfoz balığı ve karidesi çekerek madalya topladı. Video branşındaki iki dereceyle birlikte Türkiye ülke sıralamasında Avrupa üçüncüsü oldu. Sualtı Görüntüleme Milli Takım Kaptanı Murat Kaptan, “Atlas Okyanusu’ndaki orfoz ve karidesin yakın akrabalarını 4 bin km uzaktaki kıyılarımızda yaşaması bizi mutlu etti. Alışık olduğumuz iki canlı bize madalya getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa üçüncüsü

13 ülkeden 30 takımda yarışan 70 sualtı görüntüleme uzmanının katıldığı yarışmaya Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Sualtı Görüntüleme Milli Takımı, Ege Denizi’nin turkuvaz renkli derinliklerinde antrenman yaparak hazırlandı. 4 gün süren şampiyonada 15-25 metre derinliğe inen Eser Paşa ve Tolga Pat, karidesin yakın fotoğrafı ile makro kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Taner Atılgan ve Abdullah Korkmaz ise Ege Denizi ve Akdeniz’de sıklıkla görülen ve koruma altındaki orfoz balığının yakın akrabasını çekerek Geniş Açı dalında Avrupa ikincisi oldu. Atılgan ve Korkmaz, yine bir karidesin fotoğrafını çekerek makro dalında Avrupa ikincisi oldu. Ali ve Ayşegül Şener ikilisinin sualtında çektiği videolar da iki branşta Avrupa dördüncüsü olunca, Türkiye ülke puanlama sırasında Avrupa üçüncülüğüne yerleşti.

Haberin Devamı

Orfoz ve karides madalya getirdi

1. TÜRKİYE - Eser Paşa / Tolga Pat

Orfoz ve karides madalya getirdi

Orfoz ve karides madalya getirdi

2. TÜRKİYE - Taner Atılgan ve Abdullah Korkmaz

En genç takım

Sualtı Görüntüleme Milli Takım Kaptanı Murat Kaptan, “Makro ve geniş açı gibi çok önemli iki kategoride madalya kazanmak bizi çok mutlu etti. Video dalında aldığımız kazandığımız iki başarı Türkiye’yi Avrupa üçüncülüğüne taşıdı. Sualtı görüntüleme branşı bireysel spor olarak görünsede takım ruhu gerektirir. Şampiyonanın en genç takımıydık ve büyük beğeni topladık. Orfoz ve karides Ege denizi ve Akdeniz’de sıklıkla karşımıza çıkıyordu. Bu iki canlı ekosistemin devamı için çok önemli rol üstlenirken, derinlerde tanıdık iki canlıyla karşılaşmanın verdiği moral büyük oldu. Denizlerimizin halen temiz ve önemli türlere ev sahipliği yaptığını vurgulamak isterim” diye konuştu.