Gündem Öykü Gürman: Bunu yapmazsam çok içimde kalır

Öykü Gürman: Bunu yapmazsam çok içimde kalır

15.03.2024 - 15:22 | Son Güncellenme:

On parmağında on marifet desek yeridir… Şarkıcılık, oyunculuk, sunuculuk derken Öykü Gürman’ı son olarak bir türkü yarışmasında jüri üyesi olarak izledik. Yaptığı her işte başarıyı hedefleyen ve bunun için çok çalıştığını vurgulayan sanatçı ile hem iş hem özel hayatı hakkında konuştuk. Yeni şarkısı ''Ey halimi Soranım'' ile dinleyicilerinden yine tam not alan Öykü Gürman en büyük hayalini de Milliyet’ten Beste Sırapınar’a açıkladı.

-Öykü hoş geldin. Nasılsın?

Haberin Devamı

İyiyim. Yeni şarkı çıktı; Ey halimi soranım… Konserler devam ediyor, bir yandan senaryolar okuyorum. 2 yıldır çok yoğun çalışıyorum.

17 yıl olmuş sen bizim hayatımıza gireli… Aslında senin sanatçı olacağın daha doğmadan belliymiş bence. Çünkü müziğe ve sanata meraklı bir aileden geliyorsun….

Doğmadan önce genlerin çocuklara geçtiğine inanıyorum. Annem de babam da çok sanatsever insanlar. Şimdi geçmişe dönüp baktığında ne güzel müzikler dinletmişler bize diyorum. Annem ve babamdan o yetenek bizlere geçti ama şekillenince, eğitimle, insanın biriktirdikleriyle, tecrübeleriyle, yaşanmışlıklarla gelişiyor. Çok uzun bir eğitim süreci ve öğrenmek hiçbir zaman bitmiyor. İnsan ne kadar şanslı sevdiği işi yapıyorsa… Keşke herkes istediği işi yapma şansına sahip olabilse…

Haberin Devamı

-Bir tarafta müzik bir tarafta oyunculuk. Bir yandan sunuculuk ve son olarak da çok önemli bir müzik yarışmasında jüri üyeliği… Bütün bunlara baktığında sen kendi kariyer yolculuğunu nasıl özetlersin? 17 yıl planladığın gibi mi geçti?

O kadar güzel, o kadar dolu ama bir o kadar meşakkatli. Çok emek verdim. Tabi insan kendi yaptığı hayatı yaşıyorsa çok şanslı. Çünkü o zaman kimseden bir beklentin olmuyor. Olumlu ya da olumsuz her sonucu göze alabiliyorsunuz o zaman. Ben mutluluğu ve huzuru bir başkasından beklemiyorum. Kendi iç huzurumun peşindeyim. Bu kariyer anlamında da özel hayatımda da böyle…  Kendim bu sınavı verdim diyorum. Çünkü hayat bir öğreti. Ben hep iyi niyetli oldum herkes için.

''EN BÜYÜK HAYALİM MÜZİKALDE OYNAMAK ''

- Var mı peki ağır basan bir taraf?

Hiç ayırt etmiyorum. Oynadığım bir karakterde şarkı söylemek istiyorum. Şarkı söylediğimde oyunculuk yapıyorum. En büyük hayalim de bir müzikalde oynamak. Sahnede beden dilimle şarkıların öykülerini anlatıyorum. Ama bunu bir müzikal olarak yapmak istiyorum. Ve bunu yapmazsam çok içimde kalır.

-''Müziğe girmeme o sebep oldu. İdolümdür'' dediğin biri var mı?

Sebep oldu gibi değil ama annem evde şarkı söylediği için ondan çok feyz alıyordum. O yemek yaparken şarkı söylerdi. Bende onu dinleyen bir çocuktum. İlkokulda Whitney Houston’u ve I will always love you şarkısını çok dinlerdim. Tina Turner, Celine Dion, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Hamiyet Yüceses, Barış Manço, Kayahan, MFÖ, Sezen Aksu, Onno Tunç, Garo Mafyan… Onlar bana hep bir motivasyon ve tutku hissettirmiştir. Tek bir kişi ya da müzik türü diyemem. Kibariye de var Türk halk müziği de var. Alaeddin Yavaşça var. Çok kıymetlidir benim için.

Haberin Devamı

-Senin öyle bir sesin var ki… Hem pop hem flamenko tem türkü hem sanat müziği... Her tarzı öyle güzel yorumluyorsun ki. Peki ileride tarzının dışında bir sürpriz gelir mi?

Rahmetli Müslüm Gürses ile de düet yapmıştık. Çok severim Müslüm Gürses’i. Bizim Berk ile bir damar tarafımız da vardır. Cengiz Özkan ve Aysun Gültekin hayranıyım. Onlarla ''Sen Türkülerini Söyle'' yarışmasında bir araya geldim ama ben zaten onların hayranıydım. Birçok tarz yaptım bugüne kadar ama şu an bir Rap şarkısı var aklımda. Burak King’in yaptığı bir şarkıyı çok beğendim. Bakalım…

Haberin Devamı

-''Ey halimi soranım'' çıktı. Hayırlı olsun. Şarkının hikayesi ne?

Şarkının sözleri Tural Gasimov’a ait. Bir önceki şarkım da ona aitti. Sesime çok yakıştığını düşündüğüm bir şarkı oldu. İçinde de yine o arabesk ezgilerin olduğu bir şarkı. Konserlerimde sevenlerimle birlikte hissede hissede söyleyelim istemiştim. Çok da memnunum. Çok güzel gidiyor.

- 17 yıl önceyle şu ana baktığında müzik piyasasını nasıl görüyorsun?

Adamlar, Evdeki Saat gibi alternatif işleri çok beğeniyorum. Z kuşağı bence harika. Bende yeni şarkıları takip ediyorum. Ne kadar kalıcı olacağını zaman gösterecek. Ama özellikle Norm Ender çok önemli bir müzisyen. Parla ile hepimize güneş gibi doğdu. Ceza, Sagopa da çok dinliyorum.

-Ya oyunculuk? Beğendiğin ve takip ettiğin diziler var mı?

Kızılcık Şerbeti ve İnci Tanelerini severek izliyorum. Yılmaz Erdoğan’ın kalemini çok beğeniyorum.

- Biraz aşka da geleceğim. Çünkü aşk şarkılarını bu kadar güzel yorumlayan bir kadının aşkı nasıl yaşadığını da merak ediyorum…

Aşk paylaşınca ve muhabbetle çok güzel. Ortak değerlerinizin olması çok önemli. Evlilik de çok güzel gidiyor. Her şey yolunda…

Haberin Devamı

-Yakın zamanda farklı projeler var mı? Bize izleyenlere ve sevenlerine vereceğimiz haberler?

Yarışma programı devam edecek. Çok özlenen bir program formatı oldu. Yapacağım yeni şarkılar da belli. Oyunculuk ile ilgili ise, kendimden bir şeyler katabileceğim bir karakteri oynamak istiyorum. Bir diziye girmiş olmak için girmek istemiyorum. Benim de bir şey katabileceğim bir karakter olmalı.