Gündem Öykü Karayel kimdir? Öykü Karayel'in yeni dizisi...

Öykü Karayel kimdir? Öykü Karayel'in yeni dizisi...

01.11.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:

Öykü Karayel kimdir? Güzelliği ve başarılı oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Öykü Karayel, Muhteşem İkili adlı dizi ile izleyici karşısına çıkıyor. Peki Öykü Karayel Muhteşem İkili dizisinde hangi karakteri canlandıracak?

Öykü Karayel kimdir Öykü Karayelin yeni dizisi...

Adını başarılı projelerde geçiren Öykü Kareyel, Kanal D'nin Muhteşem İkili adlı dizisinde Yağmur karakterine hayat verecek. MKC’nin eski karısı, oğlu Mehmet Kaan’ın annesi. Başarılı bir avukat. İnatçı, başarı azmi olan bir kadın. MKC nin aşırı kontrolcülüğüne boyun eğecek bir karakter değil. O yüzden boşanmışlar. İçten içe hala MKC‘yi sevse de MKC değişmediği sürece onu hayatına kabul etmeye niyeti yok.

Haberin Devamı

ÖYKÜ KARAYEL KİMDİR?

Öykü Karayel (d. 20 Ağustos 1990, İstanbul), Türk oyuncu.

Hayatı

1990 yılında İstanbul’da doğan Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. İkiz kardeşi vardır. Kenter Tiyatrosu’nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Henüz konservatuvar öğrencisiyken, Tiyatro Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’nü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almayı başardı. Performansıyla önce senarist Ece Yörenç'in ardından da yapımcı Kerem Çatay'ın ilgisini çekip 20 yaşında oyuncu olmuştur. Kuzey Güney adlı tv dizisinde, Cemre Çayak karakterini canlandırmıştır. 2014 yılındaki ilk oyunu Moda Sahnesinde Katil Joe ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Kara Para Aşk adlı tv dizisine 30. bölüm ile dahil olmuş ve dizide İpek karakterini oynamaktadır.

Haberin Devamı

Filmografisi

2011-2013 Kuzey Güney Cemre Çayak Tekinoğlu Başrol, Dizi Dram, Gerilim, Aksiyon
2014-2015 Kara Para Aşk İpek Yardımcı Rol, Dizi Dram, Gerilim, Aksiyon
2015 Bulantı Aslı Başrol, Film Dram
2015 Toz Azra Başrol, Film Dram
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem Dilruba Sultan Yardımcı Rol, Dizi Dram, Tarih
2017 Kalp Atışı Eylül Erdem Başrol, Dizi Dram, Komedi, Aşk,Aksiyon
2017 İşe Yarar Bir Şey Canan Başrol, Film Dram
2018 Put Şeylere Elif Başrol, Film Fantastik
2018- Muhteşem İkili Yağmur Başrol, Dizi Dram, Aksiyon

Oynadığı tiyatro oyunları

Katil Joe, (yazan: Tracy Letts), Dottie Smith karakteri, tiyatro.iN, 2014
Güzel Şeyler Bizim Tarafta, (yazan: Berkun Oya), Ayşe karakteri, Krek, 2010