Gündem Özel: Herkese barış ilan ediyoruz

Özel: Herkese barış ilan ediyoruz

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 104’ünücü yıl dönümü dolayısıyla ilçeyi ziyaret etti.

Özel: Herkese barış ilan ediyoruz

Özel’e Genel başkan yardımcıları Gökhan Zeybek, Suat Özçağdaş, Gamze Taşcıer, Aylin Nazlıaka ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Hacı Bektaş Kültür Merkezi’nde vatandaşlara hitap eden Özel, Cumhuriyet’in eşitlik üzerine kurulduğunu ifade ederek “Maalesef bugün Türkiye’de Alevilik inançları eşit yurttaşlık temelinde karşılık bulmuyor. Benim gittiğim caminin imamının, müezzinin maaşı devlet tarafından ödenerek, elektriği, suyu, her türlü gideri devlet tarafından gideriliyor. Ama Alevi yurttaşlara gelince cemevleri ibadethane sayılmıyor” diye konuştu. 

Haberin Devamı

‘Filistin’e gidiyorum’ 

İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılarına da değinen Özel, “Filistin’e destek olmak, kınayarak olmaz, eylemle olur. İsrail’e ambargo uygulayacaksınız. Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Filistin meselesine destek olmak ve dünyanın dikkatini buraya çekmek için önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Cesaretin varsa bizimle birlikte Filistin’de olursun” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de aynı gün Nevşehir’de programının olduğunun hatırlatılması üzerine Özel, “Siyasette bir gerilim bekleyenlere şunu söyleyeceğim. Bizim anlayışımızda muhalefet, iktidara karşı yapılır. Muhalefete muhalefet yapmayız. Muhalefet partileriyle tartışmayız. Buradan, barışın başkentinden bütün muhalefete, bütün muhalefetteki partilere, İYİ Parti’ye ve İYİ Parti’nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum; ‘Biz Hacı Bektaş’tan Türkiye’deki herkese barış ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı. ● DHA