Gündem CHP'de Abdüllatif Şener depremi: Açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim

CHP'de Abdüllatif Şener depremi: Açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim

16.06.2023 - 17:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiğini açıklayan eski CHP'li vekil Abdüllatif Şener'e Özgür Özel'den yanıt geldi.

CHPde Abdüllatif Şener depremi: Açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim

14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyen CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini dile getirdi. Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini; ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

'BEN ZATEN İSTİFA ETTİM'

Şener ayrıca kendisine yöneltilen "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye yanıt verdi.

CHP'LİLERDEN TEPKİ

Program devam ederken bağlanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Şener'e tepki gösterdi. Bunun yanında sosyal medyadan da kullanıcılar Şener'in sözlerine sert eleştirilerde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL: KANIM DONARAK İZLEDİM

Basın mensuplarına açıklama yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel de, Abdüllatif Şener'in "Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermedim" ifadelerine şu sözlerle tepki gösterdi:

Şener'in açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim. CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, belli kesimlerine açılmak, Abdüllatif Şener'in Adalet ve Kalkınma Partisi'nin erdemliler hareketi diye kurulduğu dönemden sonraki savrulmasını deşifre ettiği sözde ona isyan ettiği ve toplumun vicdan sahibi muhafazakar kesimlerini temsil ettiği ifade ettiği bir dönemde CHP listelerinden kendine yer buldu.

Haberin Devamı

Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var. Abdüllatif Şener takındığı tutumdan sonra seçildikten sonra partiye kaydolmuş, ikinci turdan önce istifa etmiş orada da suçüstü yakalandı ki genel başkana ikinci turda da oy vermemiş birinci turda da oy vermemiş. Vicdanı kara, kalbi kurumuş. Kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği yerde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir?

"CHP TEK BİR PARÇADIR"

Seçimin sonuçları her kademede değerlendiriliyor. Sayın Genel Başkanımızın, sayın İmamoğlu'nun, benim farklı değerlendirmelerimiz oldu. CHP değişimi konuşmaktadır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu "Değişimin önünü açacağım" ifadesini konuşmaktadır. Meşru bir zeminde üç ismin birbiriyle iletişim halinde olduğu olması gerektiği zeminde olduğu bir noktadayız. CHP tek bir parçadır. Ben CHP Grup Başkanı sıfatıyla, sayın Ekrem İmamoğlu İBB'nin seçilmiş belediye başkanı sıfatıyla, sayın Genel Başkanımız da Genel Başkan sıfatıyla son derece özenli bir dil kullanıyoruz. Kuşoğlu'nun açıklamaları kişisel uyarılardır. Bu uyarılar sayın Genel Başkanımızın takınmadığı bir üslup. Ancak meselede tam da olması gerektiği gibi bir yerden tartışıyoruz.