Gündem ‘Partiyi tartışanla yolumuzu ayırırız’

‘Partiyi tartışanla yolumuzu ayırırız’

27.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milletvekilleriyle yemekte bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Parti içi tartışmaların artık bitmesi lazım. Artık önümüze bakacağız. Partiyi kamuoyu önünde tartıştıran arkadaşlarla yolumuzu ayırırız” uyarısını yaptı.

‘Partiyi tartışanla yolumuzu ayırırız’

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün ilk kez seçilen milletvekilleriyle TBMM’de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, 62 vekille Meclis’te gruplar halinde görüştü. Milletvekilleriyle bölge bölge görüşen Kılıçdaroğlu, ilk olarak İç Anadolu’dan başladı. Milletvekillerini tek tek dinleyen Kılıçdaroğlu, “Grup disiplinine uyalım. Parti içi tartışmalar yapıldı, yapılması gerekiyordu, yapıldı ve bitti. Artık önümüze bakacağız. Artık herkes kendi iline gidip çalışmalı. Herkes sahada olsun. Vatandaşı dinleyin” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, parti içi tartışmaların ekranlarda konuşulmaması gerektiğinin de altını çizerek ‘partiyi tartışınla yolumuzu ayırırız’ uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu yerel seçimlere dikkat çekerek, “Bursa, Denizli, Balıkesir’i yeni büyükşehir olarak ekleyeceğiz” dedi.

‘Sonra konuşuruz’

Bir vekilin yarınlara dair konuşmak istemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Şu aşamada girmeyelim bunlara. Onları sonra konuşuruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Öncelikle ben sizden şunu öğrenmek istiyorum, seçim kampanyası döneminde seçim bölgelerinizde gözlemleriniz, hangi sıkıntılarla karşılaştınız?” dedi. Vekiller, “Gittiğimiz kahvenahelerde A Haber, TRT açıktı. PKK işbirlikçisi gibi mütaala edilmemiz konusunda çok sıkıntılar oldu, böyle bir algı yayıldı, bunu ikinci turda yıkma imkanı olmadı. İttifak içerisinde yararlı olmayanlar vardı. Saadet Partililer iyi çalıştı” dedi. Bazı vekiller, “Siz elinizden gelen her şeyi yaptınız. Müthiş bir performans ortaya koydunuz, eksikse bizim eksiğimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Vekiller, ağustos ayı boyunca kendi illerinde dolaşacak, bir sandıklı, iki sandıklı yerlere gidecek. Eylül ayında ise vekillere kendi illeri dışında görevlendirmeler yapılacak.

‘Grup disiplinine dikkat edeceğiz’

Kılıçdaroğlu, milletvekilliği dönemindeki tecrübelerini aktardı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sabaha kadar beklediği günleri anlattı. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Kılıçdaroğlu, parti içi meselelerin parti kanallarında konuşulmasını, dışarıda konuşulmaması konusunda uyarılarda bulundu. Grup disiplini içerisinde hareket edilmesinin altını çizen Kılıçdaroğlu’nun şu uyarılarda bulunduğu öğrenildi:

“Parti içi sorunları medyanın önünde tartışmaya artık son verin. Aramızda biz her şeyi konuşabilmeliyiz. Parti içi sorunları yeterince konuştuk. Parti içi sorunları tartışarak enerjimizi tüketmeyelim. Seçimlere odaklanalım. Parti içi tartışmaları özgürce yapalım ama parti içinde yapalım. Dışarıda yapmayalım. Partiyi kamuoyu önünde tartıştıran, basın önünde tartıştıran arkadaşlarla yolumuzu ayırırız. Kendi iç kurullarımızda isteyen istediğini söylesin. 13 saat Parti Meclisi toplantısı yaptık geçen gün ama basının, kamuoyunun önünde bunu tartışan arkadaşlarla, partiyi yıpratan arkadaşlarla yollarımızı ayıracağız.”

Haberin Devamı

Günaydın MYK’ya katılacak

Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanı İmamoğlu ile zoom toplantısına katılan Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’a MYK yasağı getirdiği iddiası kulislere yansımıştı. Kılıçdaroğlu’nun, MYK’da konuşulan bir konunun televizyonda konuşulmasına bozulduğu ve o nedenle “katılmasın” tepkisini verdiği ancak krizin çözüldüğü ifade edildi. Günaydın, pazartesi günü yapılacak MYK toplantısına katılacak.

‘Kayyum iddiası gayrıciddi’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP’de partinin eski Genel Sekreteri Önder Sav, son kurultayın Temmuz 2020’de gerçekleştirildiğini, Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan 3 yıllık azami süre şartı nedeniyle genel başkan ve CHP organlarının görev-yetki süresinin dolduğunu iddia etti. Bu çerçevede gündeme gelen “kayyum” iddiaları ise CHP kurmaylarınca “gayrıciddi” bulundu. Kurmaylar, Milliyet’e “Partilerin iki kez olağan kongrelerini ertelemeleri mümkün. Kayyum atama diye bir şey söz konusu olamaz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapacağı partiyi ihtar etmektir. Bunun ötesinde bir yaptırım mümkün değil” dedi.