Gündem Pazar hava durumu nasıl? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu

Pazar hava durumu nasıl? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu

04.01.2020 - 22:55 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminlerini yayımladı. Haftanın son günü olan 5 Ocak Pazar günü hava durumu nasıl olacak? Ankara hava durumu, İstanbul hava durumu, İzmir hava durumu ve diğer illerin hava durumu belli oldu. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte MGM tarafından yapılan uyarılar haberimizde...

Pazar hava durumu nasıl İstanbula ne zaman kar yağacak Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu

5 Ocak Pazar günü plan yapacak olan vatandaşlar hava durumu hakkında bilgi almak istiyor. Önümüzdeki haftanın hava durumunu merak edenler ise 5 günlük hava durumu arayışını sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden önümüzdeki günlerin hava durumu bilgilerini yayımladı. 2020 Yılının Ocak ayına gelmemizle birlikte kar yağışının ne zaman yaşanacağını merak eden İstanbullular, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusuna cevap arıyor. İşte Ankara hava durumu, İstanbul hava durum, İzmir hava durumu ve diğer illerin hava durumu bilgileri...

Haberin Devamı

HAVA DURUMU

ANKARA HAVA DURUMU

Pazar Parçalı Bulutlu -2°C 5°C

Pazar hava durumu nasıl İstanbula ne zaman kar yağacak Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu

İSTANBUL HAVA DURUMU

Pazar Yağmurlu 4°C 9°C

Pazar hava durumu nasıl İstanbula ne zaman kar yağacak Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu

İZMİR HAVA DURUMU

Pazar Sağanak Yağışlı 5°C 13°C

Pazar hava durumu nasıl İstanbula ne zaman kar yağacak Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu

Denizlerimizde (Batı Karadeniz’in Batısı, Marmara ile Kuzey ve Orta Ege) Tam Fırtına Bekleniyor!

Rüzgarın, Kuzey ve Orta Ege’de yarın (Pazar) akşam, Batı Karadeniz’in batısı ile Marmara’da ise gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, Pazartesi günü (06.01.2020) sabah saatlerinden itibaren 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba günü (08.01.2020) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Yeni Haftayla Birlikte Ülkemizin Yeni Bir Yağışlı Sistemin Etkisine Girmesi Bekleniyor!

Ülkemizin 05 Ocak 2020 Pazar gününden itibaren Güney Ege üzerinde oluşacak derin alçak basınç merkezi ile birlikte yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Pazar günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de başlayacak yağışların, Pazartesi ve Salı günleri Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışlık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

06 Ocak Pazartesi ve Salı günü beklenen yağışların, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesi ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya’nın doğusu, Mersin ve Adana’da şiddetli ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri yağış) olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Pazartesi ve Salı günü Marmara bölgesi ile kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönünden (poyraz) şiddetli ve yer yer tam fırtına şeklinde (80-110 km/saat) esmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta başı Pazartesi ve Salı günleri beklenen şiddetli fırtına, kuvvetli ve aşırı yağışlar için hafta sonunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanacak tahmin ve uyarılar takip edilerek dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.