Gündem PKK, Tunceli'de 1 saat yol kesti örgütü övdü

PKK, Tunceli'de 1 saat yol kesti örgütü övdü

27.10.2008 - 00:51 | Son Güncellenme:

Erzincan'a giden karayolunu barikat kurarak kesen 10 PKK'lı, durdurdukları araçlardaki yolcuların kimliklerini kontrol etti ve örgüt propagandası yaptı.

PKK, Tuncelide 1 saat yol kesti örgütü övdü

PKK'lı teröristler, Tunceli-Erzincan karayolunu keserek, durdurdukları araçlardaki yolcuları kimlik kontrolünden geçirdi ve bölücü örgütün propagandasını yaptı.
Yaklaşık bir saat sonra kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Pülümür üzerinden Erzincan'a giden karayolunu, dün sabah Ağlayan Kayalar bölgesinde barikat kurarak kesen 2'si kadın 10 PKK'lı, durdurdukları araçlardaki yolculara örgüt propagandası yaptı.

Yolcular arandı

Teröristler, kimliklerini kontrol ettikleri yolculara, "Sizinle işimiz yok. Buradan bazı şahısların geçeceğini öğrendik. Onları almak için geldik" dedi. Eylemlerini yaklaşık bir saat sürdüren teröristler, bölgedeki diğer PKK'lılarla yaptıkları telsiz görüşmelerinin ardından ormanlık alana kaçtı.
Teröristlerin yol kestiğinin öğrenilmesi üzerine, Tunceli'de karayolu kapatılarak araçların geçişine bir süre izin verilmedi. Erzincan'a gidecek araçlar durdurularak yolcular arandı. Yol güvenliğinin sağlanmasından sonra karayolu trafiğe açıldı. Bölgeye karadan ve helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi.