Gündem Plakadan online trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

Plakadan online trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

22.12.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden 7 gün 24 saat kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri hem Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden hem de Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor.

Plakadan online trafik cezası sorgulama nasıl yapılır

Online hizmetlerin insanların yaşamlarında çok önemli bir yer edinmeye başladığı 21.yüzyıl Türkiye’sinde kamu alanında da internet teknolojileri son derece yoğun ve sık şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşları tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta internet teknolojileri ile birlikte vatandaşlar, internet hizmetleri öncesi dönemde reel işlem kanallarını kullanarak gerçekleştirmekte durumunda kaldıkları kamu işlemlerini artık sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de ülkemizde araç sürücülerine yönelik olarak kamu alanındaki bu hizmet anlayışı çerçevesinde internette online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunulmaya başlandı.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Doğrudan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan bir online kamu hizmet uygulaması olan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi sayesinde Türkiye’de araç sürücülerinin adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezalarının bulunup, bulunmadığı bilgisine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan online kamu hizmet uygulamalarından birisi olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlem uygulaması ile sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiğinden, günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde tüm araç sürücüleri tarafından internet üzerinde yer alan bu online hizmet uygulamaları oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından resmi web sitesi üzerinde hizmete açılmış olan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinden sadece isim, soyisim, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri girilerek, kolay bir şekilde online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

İnternet üzerinde online Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden de tüm araç sürücüleri tarafından online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri internet üzerinde yer ala GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden gün içerisinde yaptıkları trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi sonrasında kredi kartı ile 02.00-22.00 saatleri arasında ödemelerini de yapabilme şansına sahip olabiliyor. Vatandaşlar, elektronik ortam üzerinde kendisine sunulan her iki online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ekranı üzerinden de herhangi bir başvuru, üyelik yapmak durumunda kalmadığı gibi herhangi bir şifre girişi de gerçekleştirmek durumunda kalmadan güncel trafik cezası bilgilerini öğrenebiliyor.