Gündem Polis katili kamerada

Polis katili kamerada

12.08.2010 - 01:08 | Son Güncellenme:

Konya’da trafik polisini şehit ettikten sonra kaçan Hakan Dinçer çıkan çatışmada yaralı yakalandı

Polis katili kamerada

Konya’nın Çumra ilçesinde dün yol kontrolü yapan trafik ekibinde görev yapan 26 yaşındaki polis Ömer Durmaz’ı yalnız bulunduğu sivil plakalı radar aracında şehit ettikten sonra kaçan şüpheli 21 yaşındaki Hakan Dinçer, çatışmada yaralı yakalandı. Çıkan çatışmada bir astsubay da sırtından yaralandı.
Saldırının ardından radardaki görüntüden kimliği saptanan motosikletli Hakan Dinçer’in, şehit ettiği polis Durmaz’ın da silahını alarak kaçtığı belirlendikten sonra operasyon başlatıldı.
Tüm kavşakları tutan ve karayolundan geçen araçlarda arama yapan polis ve jandarma, kırmızı motosikleti ile kaçan Hakan Dinçer’i bulamadı.
Gece boyu Çumra ilçesi başta olmak üzere Konya’nın diğer ilçeleriyle Karaman, Aksaray ve Niğde’deki kırsal alandarda arama çalışmalarında sonuç alamayan güvenlik güçleri, olayın meydana geldiği Avdul Köyü ile hemen yakınındaki şüpheli Hakan Dinçer’in köyü Kuzucuk Köyü’nde geniş önlem aldı.
Şüpheli Hakan Dinçer, bugün saat 15.00 sıralarında kırmızı motosikleti ile kendi köyü Kuzucuk’a gelirken jandarmalar köy girişinde ‘dur’ ihtarında bulundu. Bu ihtara uymayan Hakan Dinçer, motosikletiyle kerpiç evlerin bulunduğu bölüme kaçmaya başladı. Bu sırada Dinçer, tabanca ile jandarmanın üzerine ateş açtı ve Dinekli Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuş Can’ı yaraladı. Çıkan kısa süreli çatışmada Hakan Dinçer, iki ayağından vurularak ele geçirildi.

Haberin Devamı

Polis katili kamerada

Şehit polis memuru Ömer Durmaz için düzenlenen törende polis memuru olan eşi Seda Durmaz, selam vererek onu son yolculuğuna uğurladı.

Cinayete giderken!
Polis memuru Durmaz’ı şehit ettiği ettiği belirtilen Hakan Dinçer’in kimliği radar aracındaki kamera sayesinde tespit edildi. Dinçer, polis memuru Durmaz’ın içinde bulunduğu sivil plakalı araca böyle geliyordu. Katil, bu aracın içinde tek başına duran polis memuru Ömer Durmaz’ı öldürdükten sonra kaçtı. Kamera görüntülerinden yola çıkılarak yapılan araştırmada, Çumra doğumlu Hakan Dinçer’in Yozgat Bozok Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden bu yıl mezun olduğu belirlendi.
Karatay İlçesi’nde oturan Hakan Dinçer’in, üç aydır ailesiyle sorun yaşadığı ve 3 gün önce de evi terk edip amcasının yanında kaldığı, yine aynı gün motosikleti satın aldığı saptandı.