Gündem Polis memuru, tartıştığı kişiyi vurdu

Polis memuru, tartıştığı kişiyi vurdu

16.11.2008 - 13:46 | Son Güncellenme:

.

Polis memuru, tartıştığı kişiyi vurdu

RİZE'nin Derepazarı İlçesi'nde, haklarında Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılarak serbest bırakılan 27 yaşındaki Ercan ve 29 yaşındaki Hasan Güneşdoğdu kardeşler, 2 saat sonra yeniden İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelip olay çıkardı. Polislere hakaret, küfür ve tehditte bulunan, üzerlerinden tabanca ve bıçak çıkaran kardeşlerden Ercan Güneşdoğdu, yaşanan arbede sırasında polis Yahya A. tarafından vurularak yaralandı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Olay dün saat 22.00 sıralarında Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi. Şizofreni hastası olan Ercan Güneşdoğdu ile ağabeyi Hasan, polis merkezine gelerek burada görevli polislerle tartıştı. Alkollü oldukları ileri sürülen iki kardeş, haklarında Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 2 saat sonra yeniden İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Güneşdoğdu kardeşler, iddiaya göre polislere hakaret etti, tehditte bulundu. Bu sırada belinden tabanca ve bıçak çıkaran Ercan Güneşdoğdu, silahı ağabeyi Hasan Güneşdoğdu'ya uzatarak polislere ateş etmesini istedi, kendisi de bıçakla polis memurlarının üzerine yürüdü. Yaşanan arbede sırasında polis memuru 33 yaşındaki Yahya A., tabancasını çekip önce havaya, ardından da Ercan Güneşdoğdu'ya doğru iki el ateş etti. Güneşdoğdu, omuzuna ve boynuna isabet eden 2 kurşunla yaralanırken, ağabeyi Hasan Güneşdoğdu olay yerinden kaçtı. Yaralı Ercan Güneşdoğdu, ambulansla 82'nci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmadığı açıklanan Ercan Güneşdoğdu'nun tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Polis, kaçan Hasan Güneşdoğdu'yu da saklandığı Merkez Mahallesi'ndeki evinde olay sırasında elinde bulunan tabancayla birlikte yakaladı. Yapılan incelemede silahın kuru sıkı olduğu tespit edildi.

Ercan Güneşdoğdu'nun eniştesi Davut Kut, “Sürekli Emniyet'e giderdi. Polislerle arkadaş gibiydi, çay içerlerdi. Ancak bir süre önce hakkında bir şikayet olduğu gerekçesiyle polisler Ercan'ı alarak karakola aldı. Burada nasıl olduysa şikayetçiler Ercan'ı karakoldan çıkarıp dövdü. Dün akşam da yine çay içmek için karakola gitmiş. Ama sonra ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: GEREKLİ YASAL İŞLEM YAPILIR

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ise olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, kentte polis- halk ilişkileri anlamında daha önce bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Vatandaşların, polisle ilişkilerinde dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu çeşitli vesilelerle ifade ettiğini vurgulayan Demirtaş, ”Olayda bir vatandaşımız yaralanmıştır. Bu yaralanmada polisin bir orantısız güç kullanımı ya da silah kullanımının gerektirdiği halin oluşup oluşmadığı adli ve idari açıdan soruşturuluyor. Eğer görevli memurun silahını kullanmasında bir kusuru tespit edilirse hakkında gereken yasal işlem yapılır. Şahsın yaralı olarak kurtulması sevindirici olmuştur. Olaya sebebiyet veren şahısların dengesiz ve sürekli alkol alan kişiler olduğu yönünde bilgi var” diye konuştu. Demirtaş, “Şu anki mevcut bilgilere göre polis görevini yapmıştır ve görev harici bir davranışta bulunmamıştır. Farklı bir bilgiye ulaşılırsa gereği yapılacaktır” diye konuştu.