Gündem Polis, taklit imzayla sahte silah ruhsatı verdi

Polis, taklit imzayla sahte silah ruhsatı verdi

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir polis memurunun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın imzalarını taklit edip bağlı olduğu şube müdürünün şifresini de çalarak, usulsüz silah ruhsatı verdiği ortaya çıktı. Polis memuru ve aracı tutuklandı.

Polis, taklit imzayla sahte silah ruhsatı verdi

FERİT ZENGİN Haber Merkezi  - Skandal olay, emniyette yapılan evraklarla ilgili düzenlemede fark edildi. Memurlarca hazırlanan bir dosyada Zafer Aktaş’a ait bir imzanın taklit olabileceği anlaşıldı. Bunun üzerine araştırma başlatıldı. Durum Aktaş’a bildirildi. 

Haberin Devamı

Aktaş, “İmza benim değil” deyince araştırma başlatıldı. Çalışmada o dönem İstanbul Valisi olan Yerlikaya’nın imzasının da taklit edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine silah ruhsat evrakları incelemeye alındı. Araştırmada sahte imzayla silah ruhsatı verilmiş 10 evrak bulundu. Yapılan araştırmada, evrakları H.Ç. isimli polis memurunun düzenlediği tespit edilirken, H.Ç. ve irtibatlı olduğu şahıslar üzerinde yapılan incelemede Diyarbakır’da bir av bayiiyle iletişimi ve para alış verişi tespit edildi. Düzenlenen operasyonlarda polis H.Ç. ile Diyarbakır’daki av bayii Ş.P. ve usülsüz silah ruhsatı alan 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Ş.P.’nin her ruhsat için bin 500 dolar aldığını ve paraları polis H.Ç.’ye aktardığını söylediği öğrenilirken, sahte ruhsat çıkarılan 10 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. H.Ç. ile av bayii tutuklandı. 

Yazarlar