Gündem Polis zabıta ve seyyar satıcıların meydan savaşı

Polis zabıta ve seyyar satıcıların meydan savaşı

18.08.2008 - 13:14 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te polis, zabıta ve seyyar satıcı arasında çıkan tekme tokatlı kavga meydan savaşına döndü.

Polis zabıta ve seyyar satıcıların meydan savaşı

GAZİANTEP'te polis, zabıta ve seyyar satıcı arasında çıkan tekme tokatlı kavga meydan savaşına döndü. Kavgada 2 seyyar satıcı ile 2 zabıta yaralandı.

İddiaya göre, 33 yaşındaki Bahadır Gül ile 29 yaşındaki Ökkeş Tunç, 27 YP 1969 plakalı traktör ile Mimar Sinan Mahallesi'nde patlıcan satarken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri patlıcanın hale giriş yapması gerektiğini, bu şekilde satışın yasak olduğunu söyledi. Bu nedenle zabıta ve satıcılar arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden polis, birbirinden davacı olan tarafları Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürdü. Bu sırada patlıcan satıcısı Bahadır Gül, "Bu zabıtalar benden 100 YTL rüşvet istedi" diye bağırınca ortalık biranda savaş alanına döndü. Olaya hastanede görevli polislerle, trafik polisleri ve zabıta da karıştı. Tekme tokatlı kavgada tarafların yerdeki arbedesi takviye polislerin müdahalesiyle önlendi.

Polis kavgaya karışan satıcı ve zabıta görevlilerini ifade için Şahinbey Polis Merkezi'ne götürürken, rüsum ödenmeden satılmak istendiği belirtilen bir römork dolusu patlıcana ise el koyuldu. Kavga, hastane önündeki yurttaşlar tarafından heyecanla izlendi.