Geri Dön

Pratik ıslak kek tarifi

Çikolata krizleri için birebir olan ıslak kek yapmak artık daha kolay. Sosu içine çeken ve akışkan kıvamıyla göz dolduran ıslak kek tarifi ile mükemmel bir deneyim yaşayabilirsiniz. İşte püf noktaları ile birlikte ıslak kek tarifi…

Pratik ıslak kek tarifi

Islak kek tarifi

Islak kek için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardağa yakın un
  • 50 gram kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 bardak süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık kakao

Islak kek yapılışı

Islak kek yapmanın ilk adımı olarak yumurtaları ve toz şekeri derin bir kap içerisine alın ve mikser yardımı ile köpük ve krema görüntüsü alan dek iyice karıştırın. Süt ve sıvı yağı üzerine ilave edip karıştırma işlemine devam edin. Geriye kalan kakao ve vanilyayı da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu kek harcından büyük bir bardak kadar kenara ayırın. Geriye kalan kek harcınıza, elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra karıştırma işlemine devam edin.
İkinci adım olarak önceden yağladığınız fırın tepsisine bu karışımı boşaltın. Hamurun kıvamı yoğun ise endişe etmeyin. Otuz dakikaya yakın, önceden 180 derece kadar ısıttığınız fırında pişirmeye başlayın. Daha sonra bıçak gibi ucu sivri bir şey ile test edip üzerine delikler açtıktan sonra pişirdiğiniz keki fırından alın.

Son adımda sosu için lazım olan malzemeleri bir tencereye alıp, şeker eriyene dek ısıtıp karıştırın. Daha sonra ilk işiniz, keki fırından çıkarır çıkarmaz hazırladığınız sosu her yerine eşit dağılacak şekilde azar azar dökmek olmalıdır. İlk sıcaklığında dökme sebebiniz kendi ısısı ile sosu içine çekmesi içindir. Kekiniz sosunu iyice çektikten sonra soğuması için bir gün kadar bekletmelisiniz. Kakaolu ıslak kekinizi iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Islak kek yapmanın püf noktaları

İlk olarak kullandığınız malzemelerin tazeliği ıslak kek yapmanın en önemli püf noktalarından biridir. Bunun yanı sıra kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması da oldukça önemlidir. Kekinizin daha iyi kabarabilmesi için kabartma tozuna elediğiniz un ile birlikte bir damla limon suyu da damlatabilirsiniz. Damak zevkinize göre fındık parçacıkları ya da hindistan cevizi parçaları ile sunum yapabilirsiniz. Islak kekin en önemli püf noktası; pişirdikten sonra tam bir gün boyunca buzdolabında bekletip, soğuk bir şekilde servis edilmesidir.

İletişim Başkanlığı'ndan "Milli Dayanışma Kampanyası" için kamu spotuİletişim Başkanlığı, corona virüsle mücadelede mağdur olan vatandaşlara destek olmak için başlatılan "Milli Dayanışma Kampanyası" için kamu spotu hazırladı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber