Gündem PTT Kargo hafta sonu (cumartesi/pazar) açık mı? PTT Kargo hangi günler çalışıyor, ne zaman dağıtım yapıyor?

PTT Kargo hafta sonu (cumartesi/pazar) açık mı? PTT Kargo hangi günler çalışıyor, ne zaman dağıtım yapıyor?

11.12.2019 - 15:41 | Son Güncellenme:

PTT Kargo ile işlem yapmış olanlar, PTT Kargonun hafta sonu çalışma saatlerini araştırıyor. Cumartesi-Pazar günleri PTT Kargo hangi saat aralığında çalışıyor? PTT Kargo hafta sonu açık mı? İşte PTT Kargo çalışma günleri ve saatleri hakkında merak edilenler...

PTT Kargo hafta sonu (cumartesi/pazar) açık mı PTT Kargo hangi günler çalışıyor, ne zaman dağıtım yapıyor

3 Temmuz 2008'de PTT tarafından hizmete açılan kargo taşımacılığı firmasıdır. Tüm Türkiye'de hizmet vermektedir. Kargoları ücretlendirirken uzaklığa göre ücret sunmadıkları için, alanında en ucuza hizmet veren firmalardandır. Ücretlendirmelerinde gönderinin ağırlığını veya desisini göz önünde bulundururlar.

Haberin Devamı

Firmanın ayriyetten PTT Kargo VIP, Ödeme şartlı gibi hizmetleri de vardır. Gönderiler ise SMS, E-Mail ve İnternet gibi çeşitli yollardan on-line takip edilebilir. 2010 yılında personelsiz posta teslim gerçekleştirilmesine imkan veren Kargomatik servisini başlattılar. Bu hizmet şimdilik sadece İstanbul ve Ankara'da verilmektedir. Ayrıca hybrid mail uygulamalarına da başlamışlardır. 2016 yılında tüm PTT hizmetlerinin gerçekleştirilebileceği Mobil PTT araçları hizmet vermeye başlamıştır.

PTT KARGO HAFTA SONU ÇALIŞMA GÜNLERİ - SAATLERİ

PTT Kargo çalışma saatleri hafta içi her gün sabah tam 08.30 - 17:00 saatleri arasında hizmet verir.

PTT Kargo genel müdürlükleri hafta sonu sadece Cumartesi günü de hizmet vermektedir. Genel itibariyle bu müdürlüklerin çalışma saati 09:00 ile 19:30 arasıdır ve öğle tatili bulunmaz. Ancak kargolarınız dağıtıma çıkmamakla birlikte, şayet şubeye teslimatı yapılmış ise bizzat gidip kendiniz teslim alabilirsiniz. Harici olarak diğer PTT kargo şubeleri hafta sonu hizmet vermezler.