Gündem Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm!

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm!

01.09.2023 - 11:02 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporuna göre 3 il için sarı alarm verildi. İstanbul dahil kuvvetli yağışların beklendiği bölgede sahil kesiminde şiddetli rüzgar etkili olmaya başladı. Karusu ilçesinde rüzgar bir anda ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Cankurtaranlar kırmızı bayrak çekerek, sahili boşalttı.

Sakarya'nın Karusu ilçesinde sahilde etkisini gösteren şiddetli rüzgar bir anda ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Kuvvetli rüzgar sebebi ile cankurtaranlar kırmızı bayrak çekerek, sahili boşalttı. Sahildeki vatandaşların zor anlar yaşadığı anlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haberin Devamı

Görüntülerde, kuvvetli rüzgarın sahil kesiminde kum bulutu oluşturması, vatandaşların güçlükle yürüdüğü ve şemsiyelerin havada uçuştuğu anları yer aldı.

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm

ORHAN ŞEN: ÖĞLEDEN SONRA BİTECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün İstanbul'un Boğaz ve Anadolu Yakası'ndaki yağış öğlen bitecek. Ağva Kandıra Karasu civarında gök gürültülü yağış öğleden sonra bitecek. Marmara Karadeniz bölgesinde sıcaklık 3-4 derece azalacak. İstanbul 29, İzmir 33, Ankara 33, Antalya 30 C.

'SICAK HAVA DALGASI GÖRÜNMÜYOR, HAFTA SONU YAĞIŞ VAR'

Hafta sonu ve önümüzdeki hafta sıcaklıklar ortalamaya dönecek. Aşırı sıcaklar ve sıcak hava dalgası görünmüyor. Ege de sıcaklık yüksek bunaltıcı hava 2-3 gün daha devam edecek. Hafta sonu Marmara ege Karadeniz, Akdeniz, ve İç Anadolu'da yağış var.

Haberin Devamı

CADDELER SULAR ALTINDA KALDI

Kocaeli’de aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Bazı caddeler sular altında kalırken yağış kazaları da beraberinde getirdi.

Hava sıcaklıklarının 28 derece ölçüldüğü Kocaeli’de aniden bastıran yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, koşarak binaların altına sığındı. Ani yağmur sebebiyle de caddelerde su birikintisi oluştu. Araçlar yağış sebebiyle ilerlemekte zorluk çekerken, kazalarda meydana geldi.

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm

3 İL İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğusu ile Ankara’nın ve Balıkesir’in kuzeyi çevreleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile sabah saatlerinde İstanbul'un boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda “(Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm

VALLİLİKTEN UYARI

İstanbul Valiliği konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusunda beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" denildi. 

Yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği vurgulandı.

Dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ELEKTRİK FIRTINASI

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ile kuzey bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere, gökyüzünde 'elektrik fırtınası' görüldü. Genellikle yağış öncesi kuru havalarda görülen elektrik fırtınası, bazı vatandaşları korkuttu. Bulutların içinde, ışık gösterilerini andıran doğa olayı, vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. 

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm

 HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Hava sıcaklığının Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise kuzey kesimlerde kuzey, güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Radara yansıdı: 3 il için sarı alarm

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Haberin Devamı

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların sabah saatlerinde boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 29

İzmir: Az bulutlu ve açık 33

Adana: Parçalı ve az bulutlu 35

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç ve batı kesimleri zamanla parçalı bulutlu 30

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39