Gündem Şoför cinayeti anlattı! Ece yenge aradı Şafak ağabey ‘15 dakikaya geliyorum’ dedi

Şoför cinayeti anlattı! Ece yenge aradı Şafak ağabey ‘15 dakikaya geliyorum’ dedi

17.08.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin sanıkların yargılanmasına ikinci günde de devam ediliyor. Dün baygınlık geçiren Ece Erken bugün yapılan duruşmaya katılmadı. Sanık savunmasının ardından söz alan Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat Bilmez yaşanan cinayetin perde arkasını anlattı.

Şoför cinayeti anlattı Ece yenge aradı Şafak ağabey ‘15 dakikaya geliyorum’ dedi

İstanbul Bakırköy’de 27 Ocak akşamı meydana gelen olayda, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramıştı.

Haberin Devamı

Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş şoförü ise yaralı kurtulmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda aralarında tetiği çeken Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 20 sanık hakkında dava açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ikinci celsesine 10’u tutuklu 20 sanık katıldı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu’nun da avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu duruşmaya dün sanık savunmaları sırasında baygınlık geçiren Ece Erken ise katılmadı. Sanık savunmalarıyla devam eden duruşmaya Ece Erken’in sanık savunmaları bittikten sonra duruşmaya katılması bekleniyor.

“PARAMIZI ALMAYA ÇALIŞTIK ARAYA SİLAHLI MAFYATİK ADAMLAR GİRDİ”

Haberin Devamı

Tutuklu sanıklardan Kerem Öztürk mahkemede yaptığı savunmada, evini satmak istediği için Suphi Malgaz isimli kişiyle anlaştığını ancak dolandırıldığını anlattı. Parayı almak için yakın arkadaşı Gökhan Karakan’ın kendisine, “Bu adamlar Yeşilköy’de esnaf. Benim de orada bir tanıdığım var. Ona bir söyleyeyim duyulursa belki utanır” dediğini söyleyen Kerem Öztürk, “Ben bir daha hiçbiriyle iletişime geçmedim. Gökhan parayı almak için bir mekanda görüştüklerini anlattı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu isimli birinin geldiğini sürekli küfürler ettiğini söyledi. 65 bin lirada anlaştıklarını ve konunun kapandığını söyledi” dedi.

Sanık Gökhan Karakan ve kendisinin dolandırıldığını anlatan Öztürk, “Gökhan Suphi Malgaz’dan parayı almaya çalıştık ancak araya silahlı, mafyatik adamlar girdi. Şafak Mahmutyazcıoğlu’nu hiç görmedim. Kim olduğunu da bilmiyorum. Buradaki sanıklardan da Gökhan dışında kimseyi tanımıyorum” dedi.

“YERLERDE SÜRÜKLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ”

Sanık savunmasının ardından söz alan avukatı iddianamede eksikler olduğunu söyleyerek, “Tel tel dökülen bir soruşturma” ifadesini kullandı. Avukatın bu sözüne tepki gösteren Celal Mahmutyazcıoğlu’nun avukatı söz alarak, “Ben meslektaşıma bir şey söylemek istiyorum. Celal Mahmutyazcıoğlu’nun avukatıyım. Maktul de benim yeğenim olur.  Tel tel dökülen dediğiniz bu soruşturmada benim müvekkilimin kardeşi yerlerde sürüklenerek katledildi. Müsaade edin de ufak tefek hatalar olsun soruşturmada” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Şoför cinayeti anlattı Ece yenge aradı Şafak ağabey ‘15 dakikaya geliyorum’ dedi

“ÖLÜM HABERİNİ TOPLANTIDA ALDIM”

Tutuklu sanıklar Kadir Yasak ve Ali Yasak’ın olaydan sonra ilk sakladığı evin sahibi olan tutuksuz sanık Batuhan Aldatmaz yaptığı savunmada olaydan sonraki gün yaşananları anlattı. Ali Yasak’ın arayarak kendisini almasını istediğini anlatan Aldatmaz, “Arabayla gidip aldım. ‘Kavga mı ettiniz?’ diye sordum. Bir sorun olmadığını söyledi. Sabah toplantıya girmek için evden çıktım. Toplantıda Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölüm haberini aldım. Şok oldum. Toplantıdan sonra Ali ile buluşacaktım. Haberi görünce yanlarına gitmedim. Bu olayın içine girersem çıkamam dedim” dedi.

“BAŞIMDA BİR İŞ VAR DEDİ”

Cinayetin ardından kayıplara karışan ve iki hafta sonra Bursa’da yakalanan tutuklu sanık Seccad Yeşil’i bir gece evinde saklayan sanık Gökhan Ataş da savunma yaptı. Seccad Yeşil’in kendisini arayarak, “Seninle konuşmam lazım başımda bir iş var” dediğini anlatan Ataş, “Müsait bir yer olup olmadığını sordu. Evli olduğum için başka bir arkadaşımın evini ayarladım. Daha sonra yanlarına gidip ne olduğunu sordum. Bir şeyler anlatmaya başladılar ama ben panik oldum. Ben de panik atak olduğu için çok panik oldum. Rahmetlinin adını bile söylemediler. Ertesi gün evin sahibi olan arkadaşım beni arayarak, rahatsız olduğunu ve evden gitmelerini istediğini söyledi. Ben de gidip Seccad’ı evden alıp Selimpaşa’ya bıraktım” dedi.

Haberin Devamı

Şoför cinayeti anlattı Ece yenge aradı Şafak ağabey ‘15 dakikaya geliyorum’ dedi

ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU’NUN ŞOFÖRÜ DİNLENDİ “OLAY GÜNÜ DAYIMIN YERİNE ÇALIŞIYORDUM”

Sanık savunmalarının ardından müştekilerin ifadesinin alımına başlandı. İlk olarak olayda ayağından yaralanan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat Bilmez dinlendi. Bilmez İfadesinde, üniversite mezunu olduğunu ve iş bulamadığı için şoförlük yaptığını söyledi. Ece Erken’in şoförlüğünü yaptığını söyleyen Bilmez, “İşe başlayalı iki ay olmuştu. Aslında Ece hanımın şoförlüğünü yapıyorum. Bir yere gitmese de evin önünde bekliyordum. Şafak ağabeyin şoförlüğünü de dayım yapıyordu. Olay günü dayım izinli olduğu için Şafak ağabeyin şoförlüğünü ben yaptım” dedi.

Haberin Devamı

“ECE YENGE ARADI ŞAFAK AĞABEY 15 DAKİKAYA GELİYORUM DEDİ”

Olay günü mekana gittiklerini anlatan Bilmez, “Fikret Orman geldi bir süre sonra gitti. İlerleyen zamanlarda Ece yenge aradı. Şafak ağabey de 10-15 dakikaya geliyorum dedi. O sırada otururken Kadir ile Serkan geldi. Selamlaştılar. Selamlaştıkları için ben tanışıyorlar sandım. Şafak ağabey yanlarına giderek oturdu. Ben yan masada oturuyordum. Ne konuştuklarını dinlemedim. Daha sonra Ali Yasak geldi masaya oturdu. O sırada Şafak ağabey ile Kadir konuşuyordu. Ben sadece Kadir’in, ‘Dedin mi? Demedin mi?’ diye sorduğunu, Şafak ağabeyin de, ‘Dediysem ne olacak’ dediğini duydum. Daha sonra Ali Yasak, yanında oturan Şafak ağabeyin omzuna doğru elini uzattı. Oturduğum açıdan omzuna mı yoksa sandalyeye mi koydu görmedim. Şafak ağabey de ayağa kalkarak, ‘S……’ diyerek küfür ederek kovdu. Kadir de tam o sırada silahı çıkartıp sıktı” dedi.

“DÖNÜP NET BİR ŞEKİLDE BENİ VURDU”

Silah sesini duyar duymaz ayağa kalkarak, “Ne oluyor” diye bağırarak ayağa kalktığını anlatan Murat Bilmez, “Ben ayağa kalkınca bana dönüp bana da sıktı. Ben olduğum yere çöktüm. Vurulduktan sonrasını net bir şekilde hatırlamıyorum” dedi. Bilmez mahkeme başkanının silah taşıyıp taşımadığını sorması üzerine ise Bilmez, “Ben silah taşıyabilecek bir insan değilim. Şafak ağabeyde de silah yoktu” dedi. Tutuklu sanık Kadir Yasak ise müşteki Murat Bilmez’e, “Direkt kendisine mi sıkmışım yoksa yere mi ateş etmişim sorulmasını istiyorum” dedi. Murat Bilmez bu soruya karşı, “Ben bağırdıktan sonra ateş etti. Dönüp net bir şekilde beni vurdu” dedi.