Gündem Sağanak sürüyor, kar da gelecek

Sağanak sürüyor, kar da gelecek

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birçok ilde sağanak yağış ve fırtına etkisini sürdürürken, Mersin, Antalya ve Muğla’da dün sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı.

Sağanak sürüyor, kar da gelecek

* Muğla’nın Bodrum ilçesinde önceki gece başlayan yağış dün etkisini arttırırken; zaman zaman dolu da yağdı. Bitez Mahallesi’nde dere taştı, çevresindeki evler, yollar ve bazı işletmeleri su bastı. Bir evde mahsur kalan dört kişi ile bir kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Gümbet Mahallesi’nde çok sayıda ağaç devrildi.

Haberin Devamı

* Antalya’nın Serik ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Dumlupınar Caddesi’nde rögarlardan taşan sular bir okulun önündeki sokağa doldu. Öğrenciler okula gelirken zorlandı. Araçlar su birikintisinde mahsur kaldı. Çilek seralarını da su bastı.

* Antalya’nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Seydişehir ilçesini birbirine bağlayan 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde öğleden sonra kar yağışı etkisini gösterdi. Kar kalınlığı bölgede yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Sağanak sürüyor, kar da gelecek

Ekipler taşıdı

*Mersin’in Silifke ilçesinde de sağanak, sele neden oldu. Araçlar kısmen suya gömülürken bazı vatandaşlar sel nedeniyle yürüyemeyince ekiplerin sırtında evlerine ulaşabildi.

Haberin Devamı

* Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) dün yapılması planlanan 14 seferi ile Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine dün düzenlenmesi planlanan seferler iptal edildi. Çanakkale’de dün zaman zaman saatte 90 kilometreyi bulan fırtınada, Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında ise denizde hortum oluştu. 

* Bartın-Kastamonu Cide kara yolunda önceki gün öğle saatlerinde heyelan nedeniyle yolun 50 metrelik bölümü çöktü.

Sağanak sürüyor, kar da gelecek


Meteoroloji uyarı yaptı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada bugün Çanakkale, Manisa, Balıkesir’in yüksek kesimlerinde kar; Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Diyarbakır, Mardin, Batman, Tunceli gibi illerde ise sağanak yağış, fırtına ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiği belirtilerek uyarılarda bulunuldu. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Batık gemi parçalanacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım’da batan geminin 12 mürettebatından beşinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp yedi kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Geminin; yaşam alanlarında çamur, kum ve taşıdığı yükün karışması sebebiyle parçalanarak karaya çıkarılması ve karada arama çalışmalarına devam edilmesi kararı alındı.