Gündem ‘Sağlıkçıya şiddeti kabul edemeyiz’

‘Sağlıkçıya şiddeti kabul edemeyiz’

19.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ‘Ebeler ve Hemşireler Günü’ programında “Şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum. Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu

‘Sağlıkçıya şiddeti kabul edemeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen ‘Ebeler ve Hemşireler Günü’ programına katıldı. Katılan ebe ve hemşireler arasında 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’ni yaşayan ve ailelerini bırakıp yeniden göreve giren hemşireler de yer aldı.

Haberin Devamı

Koca, sağlık sisteminin büyük bir değişim yaşadığını söyleyerek “2024 yılı içinde 15 bini hemşire, 2 bini de ebe olmak üzere toplam, 17 bin ebe ve hemşire istihdamı gerçekleştirdik. Ebe ve hemşire sayımız istikrarlı bir politikayla artacak” şeklinde konuştu.

‘İlk çocukları düşündü’

Emine Erdoğan ise Gaziantepli hemşire Şeyma Alakuş’un, 6 Şubat depremlerinde cesaret gösterdiğini söyledi. Erdoğan, Alakuş’un depremlerde ayaklarının altındaki zemin kayarken, ilk düşündüğünün kendi canı değil, servisteki çocukları ve baktığı hastaları olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına değinen Erdoğan, “Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını düzenlemek ve sorunlarını çözmek için hayata geçirilen Beyaz Reform süreci atılan en önemli adımlardan bir tanesidir. Diğer yandan insanı yaşatma ilkesini temel alan sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızı hedef alan şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sağlıkçıya şiddeti kabul edemeyiz’

‘Sağlık ordumuzun fedakarlığı unutulmaz’

Emine Erdoğan “Bütün dünyayı sarsan pandeminin zorlu koşullarında sağlık ordumuzun gösterdiği cansiparane fedakarlığı unutmamız mümkün değil. Bütün bu sayısız kahramanlık hikayeleri bize gösteriyor ki çehreler, zaman ve mekan değişse de bir şey baki kalıyor; iyiliğin yüzü haline gelmiş sağlık çalışanlarının fedakar gönüllülükleri. Sahip olduğu bilgi ve deneyimi. Savaş, salgın, afet gibi en karanlık dönemlerde insanlık nöbeti tutarak ülkemizi aydınlığa eriştiren tüm sağlık neferlerimizi, bütün sağlık şehitlerimizi, hemşire ve ebelerimizi saygıyla ve minnetle yad ediyorum” dedi.