Gündem Sahte içkilere etil alkolden takip

Sahte içkilere etil alkolden takip

17.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı’nın üzerinde çalıştığı Etil Alkol Takip Sistemi (EATS), 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye alınacak.

Sahte içkilere etil alkolden takip

ANKARA Milliyet  - Sistem ile sahte içki üretimi ve bundan kaynaklanan can kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.  

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, EATS’ın en önemli hedeflerinden birinin sahte içki kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek olduğunu belirterek, bu noktada kayıt dışılığın engellenmesini amaçladıklarını bildirdi. 

‘Gelişmiş bir sistem’ 

Yumaklı, “EATS, stratejik bir ürün olan etil alkolün vatandaşlarımızın hayatını riske atacak ve devletimizi zarara uğratacak şekilde piyasaya arzının önüne geçecek, son derece gelişmiş bir sistem olarak planlandı. Sistemin geliştirilmesi üzerinde paydaşlarımızla birlikte çalıştık ve bu iş birliğimiz devam edecek. Bu sistem ile sahte alkollü içki sorununu da kısa sürede ülkemizin gündeminden çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

Edremit’te beş gözaltı

Balıkesir, Edremit’te önceki gün evinde ölen Mustafa Ülkü’nün (51) konutunda sahte içki olduğu değerlendirilen sıvı madde bulundu. Ülkü’ye sahte içki sattığı öne sürülen tekel bayisine operasyon düzenlenirken, Kadir A.T., Mehmet G.Ç., Talha Ç., Efe E. ve Ayşegül V. gözaltına alındı. Şüphelilerin iş yerinde ve evlerinde 12,5 litre sahte içki ele geçirildi. Şüpheliler mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere bırakılırken, Ülkü’nün otopsi raporu bekleniyor.