Gündem Salı günü 'yola devam' diyecek

Salı günü 'yola devam' diyecek

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun son açıklamaları CHP kulislerinde genel başkan değişimini talep edenlere yönelik “hodri meydan” mesajı olarak yorumlandı. Kurmaylar “Mayın çok ama Kemal Bey devam edecek” görüşünü dile getirdi...

Salı günü yola devam diyecek

Mehtap Gökdemir - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından katıldığı ilk televizyon yayınında, seçim sonucunun “ağır bir yenilgi tablosu” olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, kurultayın yerel seçimlerden önce yapılmasını istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “İl başkanları, ilçe başkanları değişecek, herkes değişecek, kimsenin kazık çakacak hali yok. Kişiye endeksli siyaset CHP’nin geleneğinde yok” dedi. Kurultayda aday olup olmayacağına yönelik soruyu, “Ben çıkıp ben adayım demem. Bugüne kadar hiç çıkıp ‘adayım’ demedim. Kimin aday olup olmayacağı kimi seçip seçmeyeceğine partinin yetkili kurulları karar verecektir” diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısı ve adaylık olasılığına yönelik sorular üzerine de şunları söyledi: “Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün. Genel siyasete de girebilir büyükşehir belediye başkanları. İmamoğlu Kurultay’da aday olabilir. Ben akılcı düşünüyorum. Yerel seçimden önce İBB terk edilmemeli. İstanbul gibi bir kenti CHP kaybetmemeli. Aday olabilir, niye adaysın demem.”

Haberin Devamı

‘Hodri meydan’ mesajı

Kılıçdaroğlu’nun bu mesajları parti kulislerinde “hodri meydan” mesajı olarak yorumlandı. Kurmayları da Milliyet’e yaptıkları değerlendirmelerde, “Mayın çok ama Kemal Bey devam edecek. Ekrem Bey bir hamle yapacak gibi ama biz de karşısında eğilmeyeceğiz” diyerek, CHP liderinin milletvekili sıfatı olmaksızın konuşacağı partinin 28’inci Dönem’deki ilk grup toplantısına işaret ettiler. Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasıyla “yola devam” mesajı vereceğini ifade ettiler. Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmada, özellikle yerel seçimlere vurgu yaparak, partinin tüm kademe ve her bir üyesine “Yerel seçime odaklanın. Bu seçimi kazanmalıyız. Çok çalışacaksınız” talimatı vereceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, seçimin hemen ardından başladığı PM üyeleri, belediye başkanları, il başkanları ile birebir görüşmelerini sürdürürken, yakın zamanda tüm il başkanları ve belediye başkanları ile de toplantı yapacağı, milletvekillerine de örgütler konusunda görevler vereceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun kurmayları da sahaya inmek için güzergâh hazırlığı yapıyor. CHP liderinin saha çalışmalarında ağırlık vereceği bölgelerin tespitinde de kullanılacak şekilde 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçları il il raporlanıyor. ‘Hasar raporu’nda sıfır oy çıkan sandıklar ve en az oy alınan il, ilçe, köylerin listesi çıkarılıyor.

Oğan’dan Kılıçdaroğlu’na sitem

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı yayında, Erdoğan’a yönelik “İlk kez birinci turda kaybetti. Onun açısından da ciddi bir travma oldu” değerlendirmelerine, Sinan Oğan’dan sitem içeren bir yanıt geldi. Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Affedersiniz ama Sayın Kılıçdaroğlu, seçimlerin 2. tura kalmasını biz sağlamıştık. Sizin taraftarlarınız seçimden önce Muharrem İnce’ye yaptıkları linci bana da yaptılar ve ben de eğer bu linç karşısında Sayın İnce gibi çekilmiş olsaydım seçimler ikinci tura kalamıyordu. İlk turda Sayın Erdoğan balkon konuşması yapmış olacaktı. Şimdi kalkıp seçimlerin ikinci tura bırakılmasını kendi başarınız olarak göstermeniz biraz tuhaf olmuş” ifadelerini kullandı.