Gündem SBS HEYECANINDA İLK RAUNT BİTTİ

SBS HEYECANINDA İLK RAUNT BİTTİ

05.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

8. sınıfların Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dün bir aksaklık yaşanmadan, sorunsuz tamamlandı. öğrenciler sınıflarda ter dökerken veliler de dışarıda heyecan içinde bekledi

SBS HEYECANINDA İLK RAUNT BİTTİ

Bugün de 7. sınıflar aynı heyecanı yaşayacak. 7. sınıflar için SBS bu yıl son kez düzenlenecek. 7. sınıfların sınavı bugün saat 10.00da başlayacak.
Sınava katılacak 1 milyon 97 bin 503 aday 90 soru yanıtlayacak. İlköğretim 8. sınıflar için yerleştirme sonuçları 7 Temmuz’da, ilköğretim 7. sınıflar için sınav sonuçları ise 5 Ağustos’ta ilan edilecek. 1 milyon 70 bin 156 öğrencinin başvurduğu 8. sınıf SBS sorunsuz geçse de bazı ilginç olaylara da sahne oldu.

Evde kimlik aradılar
İzmit’te kirada oturdukları kerpiç evin bir bölümü gece yarısı çöken Yaşar Ailesi, SBS’ye girecek çocuklarının sınav belgesini bulmak için seferber oldu. Sonunda sınav belgesi bulunan 14 yaşındaki Cebrail Yaşar, nüfus kağıdı bulunamamasına rağmen durum öğretmenlere anlatılınca bu belgeyi göstererek sınava girebildi.

Unutkan öğrenci...
Gaziantep’te unutkan öğrenciyi SBS’ye polis yetiştirdi. İslahiye’de SBS kimliğini evde unuttuğu için sınava alınmayan Seher Kurt adlı öğrenciyi İslahiye Emniyet müdürlüğü ekipleri polis otomobiliyle eve götürüp kimliğini almasını sağladı.