Gündem Şeb-i Arus ne demek? Şeb-i Arus etkinlikleri

Şeb-i Arus ne demek? Şeb-i Arus etkinlikleri

17.12.2019 - 10:08 | Son Güncellenme:

Şeb-i Arus ne demek? Şeb-i Arus etkinlikleri ne için yapılır? Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl dönümü Uluslarası Anma Törenleri kapsamında bu yıl yine dünyanın dört bir yanından misafirler Konya'ya geldi. 7 Aralık'ta başlayan Şeb-i Arus etkinlikleri bugün sona eriyor.

Şeb-i Arus ne demek Şeb-i Arus etkinlikleri

Bu yıl Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri 7-17 Aralık tarihleri arasında dünyanın her yanından misafirleri Konya'da ağırladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da her akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde Türkçe ve İngilizce Mesnevi Sohbetleri düzenlendi.

Haberin Devamı

Konya Panorama Müzesi’nde sema fotoğrafları sergisi düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Sınıf Tiyatroları kapsamında da Konya’daki ilköğretim 4. ve 5’inci sınıflara yönelik toplamda bin 50 tiyatro oyunu sahnelendi. Büyükşehir, şehir turları ile de misafirlere Konya’nın tarihi ve turistik yerleri daha yakından tanıttı.

ŞEB-İ ARUS NE DEMEK?

Şeb-i Arus, Türkçe: Düğün Gecesi, Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin Rumi, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü Düğün Gecesi olarak adlandırır. Rumi'nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında "Şeb-i Arus" olarak da anılmaktadır.